25.08.2024
Телеканал NTD

Роботи-патрульні стежать за порядком у Сінгапурі

Роботи-патрульні стежать за порядком у Сінгапурі

Такого робота-патрульного можна побачити в Сінгапурі. Його завдання — спостерігати за людьми й нагадувати про правила..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Такого робота-патрульного можна побачити в Сінгапурі. Його завдання — спостерігати за людьми й нагадувати про правила поведінки.

Робота звуть «Ксав’є». Він має сім відеокамер і чотири колеса. Такий патрульний їздить вулицями, заглядає в торгові центри та інші громадські місця.

«Ксав’є» нагадує людям про дотримання соцдистанціювання та обмеження на зібрання. Також шукає тих, хто палить цигарки в недозволених місцях і вимагає не їздити на мопедах по тротуарах.

Робота створили сінгапурські інженери. Поки місто патрулюють два таких апарати. Почали працювати у вересні.

Відеокамери, що в роботах, ведуть запис. Влада обіцяє, що отримані кадри не використовуватимуть для судового переслідування. Однак відеозаписи демонструватимуть громадськості з виховною метою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Роботи-патрульні стежать за порядком у СінгапуріСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органНові протези дають змогу відчувати температуру предметівУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: