25.05.2024
Телеканал NTD

Робопес допомагатиме поліції та військовикам

Робопес допомагатиме поліції та військовикам

Цей робопес став зіркою виставки під Парижем. Такого не потріпаєш за вуха й не приголубиш. Його..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Цей робопес став зіркою виставки під Парижем. Такого не потріпаєш за вуха й не приголубиш. Його стихія — це ризик. «Розумну» машину створено для військовиків і поліціянтів. А сам захід присвячений технологіям у галузі внутрішньої безпеки.

Точну ціну робота не називають, але кажуть, що вона менша ніж мільйон доларів.

[Том Джейкобс, співробітник компанії-розробника]:
«Його використовують для підтримання безпеки, патрулювання та захисту».

Робопес може пересуватися важкодоступною місцевістю, де не проїхати ні колісному, ні гусеничному транспортові. Батареї вистачає на три години.

[Том Джейкобс, співробітник компанії-розробника]:
«Він допоможе рятувати життя. Приміром, у будівлі є невідома загроза й заходити небезпечно. Тоді ліпше відправити робота. Він усе огляне, перевірить ситуацію і повідомить, чи там безпечно».

У виставці беруть участь десятки країн. Відвідують її лише професіонали — представники урядових структур і служб безпеки аеропортів, вокзалів та промислових об’єктів.

За останні півтора року попит на продукцію впав, але зараз очікують відновлення.

[Ян Жуно, керівник виставки]:
«Ця галузь постраждала від пандемії, як і всі бізнес-сектори, але менше, бо безпека залишається надзвичайно важливою, незалежно від стану економіки».

Захід проходить у передмісті Парижа раз на два роки. Цього разу в ньому бере участь 1000 учасників. У межах виставки також проводять конференції та круглі столи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Робопес допомагатиме поліції та військовикамРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну арку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: