25.06.2024
Телеканал NTD

Канали Сошимілко в Мехіко очищають бульбашками повітря

Канали Сошимілко в Мехіко очищають бульбашками повітря

Звичайні бульбашки повітря здатні очистити від забруднення канали Сошимілко в Мехіко. Так уважають мексиканські вчені. Вони..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Звичайні бульбашки повітря здатні очистити від забруднення канали Сошимілко в Мехіко. Так уважають мексиканські вчені. Вони створили апарат, який насичує воду киснем.

[Рефухіо Родрігес Васкес, дослідник]:
«Флора й фауна також дістають користь, бо у воді більше кисню. Водночас ми не дамо розростатися лататтю й чотирилистій конюшині, бо вони перешкоджають проходженню світла й кисню».

Канали Сошимілко — популярне туристичне місце. Вони також відомі плавучими островами — чинампами, які з’явилися тут у XIV столітті. Ацтеки зводили чинампи на залишках озера Тескоко й вирощували на них овочі та квіти. Ця традиція дійшла до наших днів.

[Рефухіо Родрігес Васкес, дослідник]:
«Система очищає все, зокрема повітря, воду й землю. Коли у ґрунт надходить чиста вода, на ній виростають овочі кращої якості. Це стосується всіх культур, які тут вирощують фермери. Вони великі виробники овочів».

Апарати працюють від електрики, отриманої із сонячної енергії. Пристрій встановили на двох мексиканських гондолах трахінерасах — на таких тут зазвичай катають туристів.

Такі ж апарати, можливо, застосовуватимуть і на інших водних шляхах Мексики.

Канали Сошимілко вже більш як 20 років перебувають у списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Коротке посилання на цю сторінку:

Канали Сошимілко в Мехіко очищають бульбашками повітряЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: