16.08.2024
Телеканал NTD

Машини наступають: британський стартап зробив робота, який стежить за врожаєм

Машини наступають: британський стартап зробив робота, який стежить за врожаєм

Цей працівник однієї з британських ферм методично досліджує грядку за грядкою. Це «Том» — чотириколісний робот,..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Цей працівник однієї з британських ферм методично досліджує грядку за грядкою. Це «Том» — чотириколісний робот, який стежить за станом урожаю.

«Том» створює мапу поля за допомогою GPS і штучного інтелекту. Його розробники намагаються зменшити витрати фермерів і зупинити зростання цін на продукти.

[Сем Вотсон Джонс, співзасновник компанії ― розробника робота]:
«Якщо сьогодні проїдетеся сільською місцевістю, то побачите величезні поля, на яких вирощують тільки одну культуру. Це роблять навмисно, щоби техніка працювала ефективніше. А ми хочемо створити таку систему, де для кожної ділянки визначають оптимальні рослини».

«Том» працює автономно й за день може охопити до 20 гектарів полів. Приблизно за вісім годин він збере вам шість терабайтів корисних даних. Але переглядати все самостійно не доведеться. Інформацію відправляють «Вілмі» — системі, яка теж працює на штучному інтелекті. Вона все аналізує. Уміє, наприклад, відрізняти злаки від бур’янів.

[Сем Вотсон Джонс, співзасновник компанії ― розробника робота]:
«Ми збираємо всілякі дані про кожну рослину: який її стан, скільки в ній поживних речовин, це культурна рослина чи бур’ян».

На початку квітня цього року в комерційну експлуатацію надійшов перший робот «Том». Його можна орендувати помісячно. У компанії кажуть, що в чергу на нього вже вишикувалося близько 140 фермерів. 2023 року обслуговувати таким чином планують уже понад 100 ферм.
Коротке посилання на цю сторінку:

Машини наступають: британський стартап зробив робота, який стежить за врожаємСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуНоутбук із подвійним екраном та майбутнє прозорих дисплеїв — новинки CES-2024Дослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в оренду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: