29.01.2024
Телеканал NTD

Solar Orbiter зробив нові кадри Венери

Solar Orbiter зробив нові кадри Венери

Ось такою постала Венера перед космічним апаратом Solar Orbiter на початку цього місяця. Дорогою до Сонця..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Ось такою постала Венера перед космічним апаратом Solar Orbiter на початку цього місяця. Дорогою до Сонця він пролітає повз цю планету вже вдруге.

На кадрах видно затемнену ділянку Венери, яка прихована від нашої зірки, а також її освітлені зони.

Апарат зробив ці кадри за допомогою камери для фотографування геліосфери SoloHI. Тоді він наблизився до Венери на відстань 7995 кілометрів.

Solar Orbiter використовує гравітацію планети, щоб наблизитися до Сонця, а також змінити свою орбіту й дістати доступ до інших ділянок зірки.

Solar Orbiter — це результат співпраці Європейського космічного агентства й НАСА. Його запустили в лютому 2020 року.

Місія космічного апарата — дослідити полярні ділянки Сонця.

У листопаді цього року Solar Orbiter має облетіти Землю, а на період з 2022 по 2030 рік заплановано ще шість обльотів Венери.

До того ж він проведе спільні дослідження з американським сонячним зондом «Паркер». Той перебуває на геліосферній орбіті з 2018 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Solar Orbiter зробив нові кадри ВенериБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимУ Дубаї корали вирощують по-новомуНауковці створили перший функціональний напівпровідник із графенуНовинки мобільних технологій показали на Mobile World Congress200 давніх украдених артефактів повернулися до ПеруНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працює

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: