25.11.2024
Телеканал NTD

Останки колишнього раба розкривають таємниці життя Помпеїв

Останки колишнього раба розкривають таємниці життя Помпеїв

У цій гробниці, що біля давніх Помпеїв, знайшли частково муміфіковані останки чоловіка. Тепер вони розкривають таємниці..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У цій гробниці, що біля давніх Помпеїв, знайшли частково муміфіковані останки чоловіка. Тепер вони розкривають таємниці життя, яке точилося в місті за кілька років до того, як його поховав попіл Везувію.

Скелет зберігся дуже добре. Таких цілісних людських останків у районі Помпеїв ще не знаходили. На тілі навіть є рештки волосся та вуха.

[Габріель Цухтрігель, археолог]:
«Зазвичай дорослих спалювали. Ховали лише маленьких дітей. Дивно, що його поховали».

Незвичайний і сам життєвий шлях цієї людини. Її звали Маркус Венеріус Секундіо. Припускають, що на момент смерті йому було 60 років. Написи на гробниці сповіщають, що колись він був рабом і брамником храму Венери. Але потім йому дали волю, після чого він домігся досить високого соціального статусу.

Науковці кажуть, що більше дізналися про тогочасні похоронні обряди та світське життя.

До виверження вулкана в Помпеях жило коло 13 тисяч осіб. Місто загинуло в 79 році нашої ери. Його виявили лише в XVI столітті. Організовані розкопки почалися в 1750 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

Останки колишнього раба розкривають таємниці життя ПомпеївУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресії«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюДо нас летить одна з найяскравіших відомих комет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: