23.06.2024
Телеканал NTD

Робот-хамелеон допоможе вдосконалити технологію активного камуфляжу

Робот-хамелеон допоможе вдосконалити технологію активного камуфляжу

У хамелеонів з'явився імітатор. Це робот, який здатний змінити свій колір і злитися з довкіллям. Його..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У хамелеонів з’явився імітатор. Це робот, який здатний змінити свій колір і злитися з довкіллям. Його створили корейські науковці Сеульського університету.

Робот має м’яку оболонку, що імітує шкіру. Вона складається з прозорих полімерних шарів, чорнила й покриття з термохромних рідких кристалів. Також у нього вбудовано нагрівальні елементи зі срібного нанодроту. Вони дають змогу відтворювати всілякі візерунки.

Колір штучної шкіри змінюється під впливом температури. Потрібний відтінок визначають датчики, які встановлені на животі робота. Вони передають інформацію нагрівальній системі, і та змінює колір покриття.

[Сон Хван Ко, співробітник Сеульського університету]:

«Ми можемо використовувати цю технологію для розроблення військових роботів-розвідників і камуфляжної військової форми, здатної змінювати колір залежно від довкілля».

За допомогою цієї технології також можна створювати модний одяг чи автомобільну фарбу. Поки вона унікальна.

[Сон Хван Ко, співробітник Сеульського університету]:
«Сучасні технології активного камуфляжу засновані здебільшого на проєктуванні тла на світловідбивний матеріал. Він дорогий і негнучкий. Наші технології дають змогу дуже дешево виготовляти ефективну м’яку маскувальну шкіру».

Науковці й далі тестують робота-хамелеона. А також планують його вдосконалити.
Коротке посилання на цю сторінку:

Робот-хамелеон допоможе вдосконалити технологію активного камуфляжуУ Дубаї корали вирощують по-новомуЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіНові протези дають змогу відчувати температуру предметівВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 років«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: