23.08.2024
Телеканал NTD

Давньоримським іподромом гуляють у віртуальній реальності

Давньоримським іподромом гуляють у віртуальній реальності

Ці руїни давньоримського іподрому, який називають Великим цирком, незвично безлюдні. Через пандемію туристів тут небагато. Але..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Ці руїни давньоримського іподрому, який називають Великим цирком, незвично безлюдні. Через пандемію туристів тут небагато. Але тепер цю пам’ятку можна відвідати у віртуальній реальності.

Надівши спеціальні окуляри, відвідувачі можуть побачити заповнені трибуни й колісниці, які мчать до фінішу.

За часів Римської імперії ця велична споруда могла вмістити до 250 тисяч глядачів. Тепер це найбільше у світі місце, яким можна здійснити подорож у віртуальній реальності.

[Анналія Беллі, відвідувачка]:

«Дуже цікаво. Одна річ — прочитати про це в підручниках історії, а інша — побачити на власні очі».

Таку подорож готували до літнього туристичного сезону, чекаючи великого напливу іноземних мандрівників. Однак через пандемію подивитися на стародавні перегони приходять здебільшого самі італійці.

Онлайн-екскурсія триває 40 хвилин. Вона розповідає про історію Великого цирку.

[Адріано Мікель, відвідувач]:
«Дивовижний досвід. Бачиш, яким був Великий цирк у той час, і картинка трохи дивує. Зараз тут росте трава, а раніше це було щось на зразок театру. Мені дуже сподобалося».

Упродовж століть Великий цирк постійно руйнувався. Так, у Середньовіччі його кам’яні споруди розбирали, щоби звести нові будівлі. А в XIX столітті його долину забудували приміщеннями газової фабрики.

[Марія Летиція Буонфільї, куратор Великого цирку]:
«Аби ще раз затвердити цінність цієї пам’ятки, ми об’єдналися разом із технічними фахівцями й відтворили територію Цирку з максимальною історичною точністю».

Водночас тут і далі дотримуються заходів безпеки. Усім на вході вимірюють температуру, а кількість відвідувачів за раз не перевищує восьми осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Давньоримським іподромом гуляють у віртуальній реальностіЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочим

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: