24.03.2024
Телеканал NTD

Хижі птахи допомогли родині в Ла-Пасі пережити ізоляцію

Хижі птахи допомогли родині в Ла-Пасі пережити ізоляцію

Жителька Ла-Паса Ельба та її син Родолфу подружилися з трьома птахами — каракарами. Ті щодня прилітають..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Жителька Ла-Паса Ельба та її син Родолфу подружилися з трьома птахами — каракарами. Ті щодня прилітають до вікна на 18-му поверсі й чекають частування. Пернаті друзі допомогли родині пережити довгі дні ізоляції.

[Ельба Соту, жителька Ла-Паса]:
«Через пандемію ми приділяли їм більше уваги й частіше з ними бачилися. Для мене це було як візит гостей. Я кажу, що це троє прекрасних гостей, бо вони дарують нам щастя».

Ельба й Родолфу приїхали до Болівії недавно. Самі вони з Бразилії. Колишні господарі квартири попередили про незвичайних гостей і сказали, що годували їх фруктами.

Нові мешканці спочатку теж пригощали птахів фруктами, а потім з’ясували, що тим більше до вподоби кукурудза. Пізніше син жінки в інтернеті дізнався, що пернаті друзі належать до роду гірські каракари родини соколові. Він з’ясував, що ці птахи всеїдні й не гребують дрібними гризунами й падлом. Тоді гостей почали частувати фаршем.

[Ельба Соту, жителька Ла-Паса]:
«Птахи прилітають, а ми ставимо їжу. І вони їдять. Їх троє, і вони завжди разом».

Каракари прилітають тричі на день. А Ельба рада не лише спілкуванню, а й тому, що може бути корисною хижим птахам. Багато пернатих постраждало під час великих лісових пожеж у Південній Америці.

Гірські каракари зазвичай їдять на землі. Тому латинська назва роду означає «сокіл-пішохід». Ці птахи мешкають на відкритих просторах у передгір’ях Анд, на Фолклендських островах та Вогняній Землі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Хижі птахи допомогли родині в Ла-Пасі пережити ізоляціюПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радості

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: