25.07.2024
Телеканал NTD

Від COVID-19 у світі вже померло понад мільйон осіб

Від COVID-19 у світі вже померло понад мільйон осіб

Уже понад мільйон людей у всьому світі померло від COVID-19. Водночас ця кількість дедалі більше зростає,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Уже понад мільйон людей у всьому світі померло від COVID-19. Водночас ця кількість дедалі більше зростає, оскільки в деяких країнах виникла друга хвиля епідемії.

Усього три місяці тому жертв коронавірусу було півмільйона. Ця кількість так швидко подвоїлася через високу смертність у США, Бразилії та Індії.

За статистикою, кожні 24 години від COVID-19 помирає понад 5400 осіб. Це приблизно по 226 осіб щогодини чи по одній кожні 16 секунд.

Три місяці тому через хворобу щодня втрачало життя 4700 осіб.

Коло 45 % смертей від коронавірусу у світі припадає на США, Індію та Бразилію. Також третина припадає на країни Латинської Америки.

Індія стала найновішим осередком пандемії. Ось уже кілька тижнів там фіксують найбільшу у світі добову кількість нових хворих. З початку вересня там щодня виявляють близько 87 500 нових випадків зараження.

Якщо ситуація не зміниться, то вже до кінця року Індія обжене США за загальною кількістю випадків захворювання. Водночас уряд країни хоче послабити карантинні заходи, аби врятувати економіку.

У США кількість інфікованих знову зростає, у Європі також встановлюють нові сумні рекорди. Так, Всесвітня організація охорони здоров’я вже висловила занепокоєння через поширення коронавірусу в Східній Європі, де вже скоро почнеться епідемія сезонного грипу.

У більшій частині азійських країн друга хвиля COVID-19 закінчується. А в Австралії уряд почав послаблювати деякі обмеження на внутрішні переміщення.

Водночас експерти кажуть, що офіційні дані про заражених і померлих у світі, без сумніву, показують нижчу за реальну кількість. Це пояснюють тим, що в багатьох країнах немає масштабного тестування.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від COVID-19 у світі вже померло понад мільйон осібЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіСрібло в Єгипті — нове золотоШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: