24.10.2024
Телеканал NTD

Диригент у Будапешті придумав акустичну маску з двома пластиковими вушками

Диригент у Будапешті придумав акустичну маску з двома пластиковими вушками

Це не маска клоуна, а інноваційний пристрій, щоб слухати музичні концерти. Винайшов його угорський диригент Іван..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Це не маска клоуна, а інноваційний пристрій, щоб слухати музичні концерти. Винайшов його угорський диригент Іван Фішер. Ідея виникла, коли якось раз він подивився на концертний зал і побачив десятки глядачів у звичайних захисних масках.

[Іван Фішер, диригент]:
«Я відразу ж подумав, що це можливість поліпшити звук. Я вирішив, що треба зробити екран у формі долонь, бо, коли ми хочемо ліпше когось чути, то прикладаємо до вуха руку».

Звичайну захисну маску з двох сторін він обладнав пластиковими вушками у формі долоні. Каже, що так звук стає якіснішим.

[Іван Фішер, диригент]:
«Звук стає м’якшим, якщо до вуха він потрапляє з усіх боків залу, зокрема ззаду. Якщо акустика недостатньо добра, то ззаду звук не відбивається. А ці панелі відіграють роль стіни, яка створює якісніше відчуття звуку».

Фішер каже, що його винахід дає змогу відчути себе як у церкві, де акустика особлива: з теплішими відтінками й чіткіша.

Винахід диригента вже стає популярним. Його тестують десятки глядачів.

[глядачка]:
«У масці набагато ліпше. Вона дала мені зосередитися на музиці. Я спробувала її, далі зняла, а потім знову наділа. Різницю відчула одразу».

[глядач]:
«Акустика була чистішою й сильнішою. Хоча в залі було мало людей, через що акустика теж поліпшувалася, але в масці було ще краще».

Акустична маска коштує приблизно 27 доларів США. Можна замовити як мерехтливу, так і чорно-білу версію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Диригент у Будапешті придумав акустичну маску з двома пластиковими вушкамиЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШААвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: