18.06.2024
Телеканал NTD

Картину із зображенням Венеції невідомого автора визнали роботою Джозефа Тернера

Картину із зображенням Венеції невідомого автора визнали роботою Джозефа Тернера

Цю картину із зображенням Венеції тривалий час вважали роботою англійського живописця Джозефа Тернера, але це були..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Цю картину із зображенням Венеції тривалий час вважали роботою англійського живописця Джозефа Тернера, але це були лише припущення. Тепер експерти офіційно визнали його авторство. Про це повідомила приватна мистецька галерея у Відні.

Мистецтвознавці вважають це полотно доповненням до відомої картини аквареліста «Венеція, яку видно з ґанку церкви Санта-Марія-делла-Салюте». Тернер написав її приблизно 1835 року.

А цю роботу, присвячену Венеції, датують 1840 роком. Її експонували два роки тому. Уже тоді експерти припустили, що картину написав Тернер. Це підтвердив рентгенологічний аналіз.

В історії цього полотна є прогалина — невідомо, хто нею володів під час Другої світової війни.

[Андреас Їлі, працівник галереї]:

«Є здогади, як картина могла потрапити до Відня, але поки що ми можемо тільки робити припущення. Однак ми точно знаємо, що якийсь час картина була в руках британського колекціонера Френсіса Кокейна».

Експерти вважають Френсіса Кокейна першим власником картини. Він підписав її на звороті. До кого вона перейшла потім, ще не з’ясували. Але працівники галереї впевнені, що картина не була в руках нацистів, як це часто траплялося в роки війни.

[Андреас Їлі, працівник галереї]:

«У ні одній базі даних творів мистецтва немає жодних свідчень, що картина могла бути вкраденою».

Нинішній власник купив цю картину у 2005 році в австрійського колекціонера, якого не називають. Зараз полотно готують до продажу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Картину із зображенням Венеції невідомого автора визнали роботою Джозефа Тернера10 000 рудоволосих повеселилися на фестивалі в НідерландахНовий музей у Нью-Делі присвятили Могольській імперіїМодний скафандр: Pierre Cardin розробив прототип для астронавтів ЄКАДитинча рідкісного деревного кенгуру дебютує в зоопарку в Нью-ЙоркуПішохідний маршрут «Стежка богів» — одне з найпопулярніших туристичних місць ІталіїЯк шовк тутової гусені перетворюють на килими в дельті НілуБоянська церква в столиці Болгарії приваблює туристів неоціненними середньовічними фрескамиПарад корів: на розкішному швейцарському курорті пройшов фермерський фестивальЦистерна Базиліка в Стамбулі щодня приваблює десятки тисяч туристів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: