18.06.2024
Телеканал NTD

КНДР оголосила Південну Корею ворожою країною

КНДР оголосила Південну Корею ворожою країною

Північнокорейські ЗМІ назвали Південну Корею «ворожою державою». Вони також підтвердили, що Національні збори країни внесли поправки..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Північнокорейські ЗМІ назвали Південну Корею «ворожою державою». Вони також підтвердили, що Національні збори країни внесли поправки до конституції відповідно до присяги Кім Чен Ина відмовитися від об’єднання як від національної мети.

Південнокорейські військовики опублікували кадри, на яких, як повідомляють, знято вибухи біля міжкорейського кордону. Згідно із заявою, північнокорейські армійці підірвали всі автомобільні та залізничні шляхи, що ведуть на південь. ЗМІ Північної Кореї назвало це законним заходом, ужитим проти ворожої держави.

А державна телекомпанія KRT показала кадри, на яких студенти записуються до армії. За даними північнокорейських державних ЗМІ, цього тижня близько мільйона 400 тисяч молодих людей подали заяви на вступ до армії. Причиною напливу назвали те, що вони нібито незадоволені провокаціями Сеула, через які дві країни опинилися на межі війни.

Варто зазначити, що Північна та Південна Корея технічно досі перебувають у стані війни після завершення бойових дій у 1953 році. Тоді сторони підписали угоду про перемир’я, проте мирного договору так і не уклали.

Водночас заступник міністра закордонних справ Японії провів переговори зі своїм південнокорейським колегою в Сеулі, щоб зміцнити двосторонні зв’язки на тлі зростання загрози з боку Північної Кореї.

Зустріч відбулася наступного дня після того, як два дипломати високого рангу також обговорили ситуацію зі своїм американським колегою, осудивши КНДР за «навмисне нагнітання напруженості», зокрема за запуск безпілотників і закриття південного кордону.
Коротке посилання на цю сторінку:

КНДР оголосила Південну Корею ворожою країноюНімеччина через напади з ножем посилить закони про зброю та імміграціюПожежники борються з лісовими пожежами на південному заході ТуреччиниПротестувальники в Ізраїлі вступають у сутички з поліцією після смерті заручниківЛідер опозиції Венесуели просить притулку в ІспаніїУраган «Мілтон» дорогою до Флориди підтопив КубуІзраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щепленняРаптові повені в Ємені: десятки загиблихЕкспомічницю губернатора штату Нью-Йорк звинувачують у шпигунстві на користь КитаюКанада вислала індійських дипломатів, уважаючи їх причетними до вбивства лідера сикхів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: