05.05.2024
Телеканал NTD

Копія іспанського галеона XVII століття пришвартувалася в Лондоні

Копія іспанського галеона XVII століття пришвартувалася в Лондоні

У центрі Лондона пришвартувався іспанський військовий корабель «Андалусія». Наприкінці XVI століття його вигляд змусив би похвилюватися..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

У центрі Лондона пришвартувався іспанський військовий корабель «Андалусія». Наприкінці XVI століття його вигляд змусив би похвилюватися будь-якого англійця. Але відтоді минуло понад 400 років, а це просто копія іспанського галеона.

[Андреа Спатару, перший помічник капітана]:

«Це данина поваги тому часу. Ми тут з миром і раді цьому. Ми віддаємо шану Лондону».

Галеон «Андалусія» — точна репліка тих кораблів, які борознили Атлантичний океан, доставляючи небачені багатства з Нового Світу до Іспанії. Його довжина — 50 метрів. Загальна площа вітрил — 930 квадратних метрів. Для будівництва судна використали переважно дуб, іроко та сосну.

Галеон збудували в Іспанії. Це тривало 16 місяців, але на дослідження та підготування проєкту пішли роки. На воду корабель спустили 2009 року. Тепер «Андалусія» — це плавучий музей. Тут можна подивитися, як жили моряки, побувати в рубці капітана й спуститися в трюм.

Команда галеона навіть у морі намагається не користуватися сучасною навігацією.

[Андреа Спатару, перший помічник капітана]:

«Ми маємо навігаційні засоби для безпеки. Але ми намагаємося використовувати старі способи навігації. Ходимо під вітрилами, користуємося паперовими мапами й застосовуємо знання з астрономії».

Багатопалубні галеони ходили Атлантикою понад три століття. Це були військові та торгові судна з гарматами. Корабель уміщував 1200 тонн вантажу та екіпаж зі 150 осіб.

«Андалусія» вже підкорила Атлантику та побувала в різних куточках світу. За 15 років вона пройшла 130 тисяч кілометрів. У Європі швартувалася у Франції, Нідерландах та Німеччині. А тепер і у Великій Британії.

[Андреа Спатару, перший помічник капітана]:

«Іти Темзою — щось особливе для мене. Я знала, що ми прийдемо сюди, і нетерпляче чекала цього дня. <…> Думаю, наш галеон першим пройшов під Тауерським мостом і пришвартувався в самому серці Лондона. Для нас велика честь бути тут».

«Андалусія» стоятиме в Лондоні до 6 жовтня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Копія іспанського галеона XVII століття пришвартувалася в ЛондоніВнутрішній туризм Австралії процвітає і після відкриття кордонівУнікальна мозаїка собору XII століття на Сицилії знову засяє золотомБосоніж по напівзотлілому вугіллю: давня традиція в болгарському селіКолекцію розкішного весільного вбрання показали на Тижні моди в ІндіїМодний скафандр: Pierre Cardin розробив прототип для астронавтів ЄКАСад кактусів у Марокко за 60 років розрісся на 70 000 кв. мТелесеріал «Сьогун» приваблює туристів до токійського самурайського центруПрованська гра петанк, як і раніше, популярна у ФранціїВенеційському склу присвятили фестиваль у Венеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: