20.01.2024
Телеканал NTD

Модний скафандр: Pierre Cardin розробив прототип для астронавтів ЄКА

Модний скафандр: Pierre Cardin розробив прототип для астронавтів ЄКА

Французький будинок моди Pierre Cardin розробив тренувальний скафандр для Європейського космічного агентства. Прототип показали в Парижі...

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Французький будинок моди Pierre Cardin розробив тренувальний скафандр для Європейського космічного агентства.

Прототип показали в Парижі. Його приміряв німецький астронавт Маттіас Маурер.

[Маттіас Маурер, астронавт ЄКА]:

«Я люблю бути добре одягненим».

Маурер похвалив скафандр за зручність та гарний матеріал.

[Маттіас Маурер, астронавт ЄКА]:

«Скафандри, які я носив раніше, завжди мали точки тиску, багато точок тиску. А тепер усередині дуже приємно».

Нині будинок моди очолює двоюрідний онук П’єра Кардена — Родріго Базилікаті-Карден. Знаменитий кутюр’є помер 2020 року.

Базилікаті-Карден — не тільки дизайнер, а й інженер.

На проєктування скафандра пішло коло двох років. Зокрема, майстерня П’єра Кардена розробила тканини, які здатні витримувати екстремальну температуру та водночас забезпечувати комфорт і мобільність.

Зі слів голови будинку моди, ці технології допоможуть зробити прорив у створенні звичайного одягу, який буде адаптований до умов зміни клімату.

[Родріго Базилікаті-Карден, гендиректор Pierre Cardin]:

«Це може бути гарним викликом для роботи над новим способом охолодження чи зігрівання тіла за допомогою цього матеріалу та цієї останньої технології. <…> Думаю, я вже вигадав дизайн для наступної колекції».

Після доопрацювання костюми використовуватимуть у LUNA, новій будівлі для моделювання поверхні Місяця на базі ЄКА в Кельні.

[Маттіас Маурер, астронавт ЄКА]:

«Скафандр — це як невеличкий космічний корабель. Тут є повітряна система, системи охолодження, радіо- та навігаційні системи. У ньому багато усілякого обладнання. Цей лише для тренувань. Його можна використовувати лише в Кельні на землі. Але ми можемо багато чого в ньому навчитися».

П’єр Карден заснував свій будинок моди у Франції 1950 року й розширився на інші країни значно раніше за інші транснаціональні корпорації моди. Він був першим дизайнером, який став продавати свої колекції одягу в універмагах, а ще дав старт лінійкам парфумерії, аксесуарів і навіть харчів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Модний скафандр: Pierre Cardin розробив прототип для астронавтів ЄКАЯк шовк тутової гусені перетворюють на килими в дельті НілуБарселонський ресторан назвали найкращим у світіВисокі жінки Австралії об’єднуються, щоб стати впевненішими в собіСтепи, верблюди та ночівля в юрті: чим західних туристів приваблюють до МонголіїЯк ресторанчик у Хорватії несподівано прославився своїми чевапамиБосоніж по напівзотлілому вугіллю: давня традиція в болгарському селі«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіФестиваль квітів «Сільєтерос» прикрасив вулиці Медельїна в КолумбіїНовий музей у Нью-Делі присвятили Могольській імперії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: