05.07.2024
Телеканал NTD

Чому єгиптяни переходять на «китайське золото»

Чому єгиптяни переходять на «китайське золото»

Єгиптяни переходять на «китайське золото» в умовах економічного спаду та небувалої інфляції. У країні завжди любили..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Єгиптяни переходять на «китайське золото» в умовах економічного спаду та небувалої інфляції. У країні завжди любили ювелірні прикраси. Золоті вироби заведено дарувати на весілля. Але тепер людям доводиться шукати дешевшу альтернативу.

[Михайло Ішак, власник магазину ювелірних виробів]:

«”Китайське золото” з’явилося в Єгипті 2005 року. Ми з татом були серед перших імпортерів. Як ви знаєте, Китай виробляє продукцію за наданими зразками. Ви відправляєте зразок, і вони починають формувати його, щоб зробити точну копію тієї самої якості».

На ринку в Каїрі в магазині з виробами з «китайського золота» завжди багато покупців.

[Рахма Рубі, покупниця]:

«Я купую “китайське золото”, бо воно дешевше, ніж звичайне. Ціни на золото зараз дуже високі, а “китайське золото” досить якісне й коштує недорого. Водночас є дуже красиві моделі, які на вигляд точнісінько як золото».

Вироби імпортують переважно з Китаю, тому цей матеріал і дістав таку назву.

[Михайло Ішак, власник магазину ювелірних виробів]:

«Щодо компонентів, то їх два. “Китайське золото” роблять із міді, яку покривають нержавкою сталлю. З цієї сталі окремо також роблять прикраси, схожі на золото. Але здебільшого прикраси, які на вигляд як золото і які легко формуються, виготовлено з міді. Це й називається “китайським золотом”».

[Хусейн Сабер, продавець]:

«Ми пропонуємо “китайське золото” дуже високої якості. Зараз єгиптяни мало заробляють — ми намагаємося надати альтернативу золоту».

У Єгипті нині найсерйозніша економічна криза за останні 50-60 років.

Так, навесні ЄС виділив країні пакет допомоги на суму 8,1 мільярда доларів. Його метою було допомогти зміцнити економіку Єгипту, крах якої дестабілізував би регіон і прискорив би масові потоки емігрантів до Європи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому єгиптяни переходять на «китайське золото»Готелі Лівану в серпні були напівпорожніми через загрозу повномасштабної війниЗакриття заводів та звільнення працівників: Volkswagen оголосив про заходи економіїБолівія в умовах дефіциту нафти почала закуповувати дизельне пальне в РосіїНа Кубі зменшили щоденну норму дешевого хлібаНайвища у світі інфляція в Аргентині впала до дворічного мінімумуУ ЄС набули чинності мита на електромобілі з КитаюКраїни ЄС проголосують за мито на китайські електромобіліУ Болівії оголосили про відкриття найбільшого родовища природного газу з 2005 рокуПакистан вимагатиме від китайських ТЕС перейти на місцеве вугілля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: