08.03.2024
Телеканал NTD

У Болівії оголосили про відкриття найбільшого родовища природного газу з 2005 року

У Болівії оголосили про відкриття найбільшого родовища природного газу з 2005 року

Президент Болівії Луїс Арсе оголосив про виявлення великих запасів газу. За його словами, це «мегародовище», де..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Президент Болівії Луїс Арсе оголосив про виявлення великих запасів газу. За його словами, це «мегародовище», де міститься 48 мільярдів кубометрів природного газу. Таких величезних запасів у країні не знаходили з 2005 року.

У пошуки вклали 50 мільйонів доларів. Родовище знайшли в департаменті Ла-Пас. За оцінкою експертів, за газ можна буде отримати 6,8 мільярда доларів.

[Луїс Арсе, президент Болівії]:

«Це знаменує початок нової глави для північного регіону й дає надію на те, що наша країна залишиться важливим експортером газу. У департаменті Ла-Пас — виробнику вуглеводнів — розпочнеться друга ера в галузі видобутку корисних копалин».

Згідно зі свіжими офіційними даними, у 2018 році запаси газу в Болівії становили 8,95 трильйона кубометрів. А останніми роками видобуток зменшився. Так, 2016-го видобували понад 56 мільйонів кубометрів на добу. А 2023-го — близько 32 мільйонів кубометрів. Це призвело до зменшення валютних резервів у країні.

Раніше Болівія входила до десятки найбільших у світі виробників природного газу. Торік Болівійський інститут зовнішньої торгівлі повідомив, що країна стала нетто-імпортером. Уряд витратив 2,9 мільярда доларів на імпорт дизельного пального, заробивши лише 2 мільярди доларів на експорті природного газу.

Болівійський президент повідомив, що робітники вже почали бурити три свердловини та будувати трубопровід. На новому родовищі щодня видобуватимуть десять мільйонів кубометрів газу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Болівії оголосили про відкриття найбільшого родовища природного газу з 2005 рокуАргентинці кажуть, що тепер їжа для них — це розкішУ ЄС набули чинності мита на електромобілі з КитаюЄС запроваджує мита на електромобілі з КитаюБолівія в умовах дефіциту нафти почала закуповувати дизельне пальне в РосіїПакистан вимагатиме від китайських ТЕС перейти на місцеве вугілляКанада накладає 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілівНайвища у світі інфляція в Аргентині впала до дворічного мінімумуГотелі Лівану в серпні були напівпорожніми через загрозу повномасштабної війни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: