05.05.2024
Телеканал NTD

Країни ЄС проголосують за мито на китайські електромобілі

Країни ЄС проголосують за мито на китайські електромобілі

Країни ЄС проголосують за мито розміром до 45 % на китайські електромобілі. Єврокомісія вже подала остаточну..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Країни ЄС проголосують за мито розміром до 45 % на китайські електромобілі. Єврокомісія вже подала остаточну пропозицію. Рішення мають ухвалити 4 жовтня.

Відомо, що Греція, Італія та Польща проголосують «за». Президент Франції Емманюель Макрон також заявив, що підтримує Єврокомісію в цьому питанні. Він згадав про це під час виступу на форумі «Берлінський глобальний діалог».

[Емманюель Макрон, президент Франції]:

«Двадцять п’ять років тому ми думали, що Китай, який вступав до СОТ, дотримуватиметься правил. Цього не сталося. Але головна зміна відбулася 2022 року, коли США вирішили не дотримуватися вимог СОТ, ухваливши закон про зниження інфляції».

Розслідування Єврокомісії щодо дешевих китайських електромобілів почалося рік тому. Як виявилося, держсубсидії підтримують їх виробництво на всіх етапах. Це дає змогу встановлювати низькі ціни. Таку конкуренцію вважають нечесною.

За даними Єврокомісії, 2020 року китайські електрокари становили коло 4 % європейського ринку, а в другому кварталі цього року зайняли вже понад 27 %.

Утім, німецькі виробники закликають не накладати мита. Вони продають у Китаї набагато більше автомобілів, ніж Китай продає у Німеччині. Автоконцерни бояться заходів у відповідь влади КНР. Тож, як проголосує Німеччина, наразі невідомо.

Водночас США вже підвищили мита на китайські електромобілі з 25 до 100 відсотків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Країни ЄС проголосують за мито на китайські електромобіліЄвропа потерпає від виснажливої спекиЩе чотири тіла витягли з затонулої яхти техномагната Майка ЛінчаНа Тайвані стався землетрусВулиці перетворилися на річки: ураган «Деббі» налетів на американський штат ФлоридаЗливи спричинили хаос у ТоронтоЯпонія осудила Північну Корею за запуск ракетСутички в Парижі після другого туру виборів, на якому перемагають ліві силиГотелі Лівану в серпні були напівпорожніми через загрозу повномасштабної війниКанада накладає 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: