20.05.2024
Телеканал NTD

Пішохідний маршрут «Стежка богів» — одне з найпопулярніших туристичних місць Італії

Пішохідний маршрут «Стежка богів» — одне з найпопулярніших туристичних місць Італії

Цією стежкою на Амальфійському узбережжі в Італії люди ходять із середніх віків. Раніше фермери та скотарі..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Цією стежкою на Амальфійському узбережжі в Італії люди ходять із середніх віків. Раніше фермери та скотарі спускалися нею на ринок до моря, щоби продати товари. Нині це популярний туристичний маршрут. Італійці називають його «Стежкою богів».

[Рафаеле Луїзе, член Італійського альпійського клубу]:

«Головний елемент — це прибережний пейзаж, який простягається до Капрі, Фаральйоні, моря та неба, що з ним зливається».

Назва стежки пов’язана з персонажем грецької міфології Одіссеєм та тим, як його рятували боги. Її довжина — коло семи кілометрів. Стежка підіймається на висоту 630 метрів над рівнем моря. Нею щодня проходять сотні туристів.

Дорогою можна милуватися виноградниками, апельсиновими, лимонними та оливковими деревами. І, звісно, ​​морем.

[турист]:

«Чудово, що ми приїхали сюди й побачили цей краєвид. Він прекрасний».

[туристка]:

«Так, це дивовижно. Перехоплює дух. Це одне з найкрасивіших місць, яке ми будь-коли бачили».

Дорогою можна потрапити до фермера Антоніо Міло. Тут мешкали три покоління його предків. В Антоніо можна покуштувати страви місцевої кухні.

[Антоніо Міло, фермер]:

«Гори немов дарують нам рай. Треба самому відчути ці емоції. Я знаю лише одне слово англійською, і коли сюди підіймається хтось, хто не розуміє італійської, я кажу: “Ласкаво просимо до раю”. Тут відчуваєш спокій гір».

«Стежка богів» пролягає на півострові Сорренто. Тут є й інші пішохідні маршрути. За їхній стан відповідає Італійський альпійський клуб. Допомагають тисячі волонтерів. Вони також стежать за чистотою.

[Маттео Пісакане, член Італійського альпійського клубу]:

«Треба виносити в долину все сміття, навіть органічні відходи. Наприклад, людина з’їла банан, але шкірку не можна залишати в горах, бо на “Стежці богів” ніколи не було бананової шкірки».

Туристи ходять «Стежкою богів» з березня по жовтень. Але знавці радять не приїздити в липні та серпні, коли дуже спекотно й велелюдно. До того ж у цей час усе дорожче.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пішохідний маршрут «Стежка богів» — одне з найпопулярніших туристичних місць ІталіїПарк розваг у Дубаї пропонує поринути у світ світла та барвФестиваль квітів «Сільєтерос» прикрасив вулиці Медельїна в КолумбіїФранцузи змінюють свої сирні вподобанняУ чому секрет ідеальної неаполітанської піциПринеси книжку — отримай огірки: незвичайна книгарня в Нью-ЙоркуДавньоримська Аппієва дорога претендує на внесення до списку ЮНЕСКОМелодії «Морського органа» допомагають заспокоїтися мешканцям та гостям хорватського містаОманський регіон Дофар — рай для шанувальників руїн та історіїЩо можна й чого не можна: жителька Версаля навчає французького етикету

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: