20.01.2024
Телеканал NTD

Мелодії «Морського органа» допомагають заспокоїтися мешканцям та гостям хорватського міста

Мелодії «Морського органа» допомагають заспокоїтися мешканцям та гостям хорватського міста

Жива музика моря допомагає пережити спеку мешканцям та гостям хорватського міста Задар. Місцева набережна вже давно..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Жива музика моря допомагає пережити спеку мешканцям та гостям хорватського міста Задар. Місцева набережна вже давно стала знаменитою. Під сходами, які ведуть до води, приховано складну систему, що називається «Морський орган».

Інсталяцію створив архітектор Нікола Башич. Вона складається з 35 труб різного діаметра та різної довжини, а також отворів у тротуарі. Через них лине звук, які утворюються завдяки морським хвилям.

[Матео, турист із Франції]:

«Ми чули про це раніше. Тепер приїхали, щоби відкрити для себе це звучання. І воно гарне».

[Майкл, турист із Великої Британії]:

«Гадаю, якщо ми підійдемо ближче, буде набагато приємніше. Але мені подобається цей незвичайний монотонний звук. Дуже схоже на музику для медитації. Я насолоджуюся цим».

«Морський орган» звучить на набережній вже 19 років. Його постійно чистять, бо солона вода може пошкодити труби.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мелодії «Морського органа» допомагають заспокоїтися мешканцям та гостям хорватського міста«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіВерхова стрільба з лука відроджується в УгорщиніУ Римі в +30 °C випав «диво-сніг»Вогняне дійство відбулося на вулицях ГонконгуComic-Con у Сан-Дієго повернувся після пандемії та страйку в ГоллівудіУ Гонконгу неонові вивіски відходять у минуле, але їх намагаються врятуватиКвітковий килим у Брюсселі цього року змінив традиціїАзербайджан приваблює новий клас преміумтуристівПрованська гра петанк, як і раніше, популярна у Франції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: