26.08.2024
Телеканал NTD

Руїни давньоримських храмів виявили в Нідерландах

Руїни давньоримських храмів виявили в Нідерландах

Давньоримський храмовий комплекс віком 2000 років виявили в нідерландській провінції Гелдерланд. Колись цією територією проходив північний..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Давньоримський храмовий комплекс віком 2000 років виявили в нідерландській провінції Гелдерланд. Колись цією територією проходив північний кордон Римської імперії, але таке тут знайшли вперше.

Залишки храмів знайшли торік археологи-волонтери. Після цього влада організувала масштабні розкопки. Комплекс розташований на місці видобутку глини в селі Гервен-Гемелінг. Неподалік проходить лімес — укріплений кордон, що виник за часів Римської імперії.

Стародавні храми порівняно добре збереглися. Археологи знайшли фрагменти статуй божеств, шматочки черепиці з написами та інші предмети. Також удалося розкопати кілька десятків невеликих кам’яних вівтарів. Науковці вважають, що їх використовували римські солдати.

Коло храмів ще знайшли залишки військових обладунків, кінської збруї та наконечники списів. Усе пізніше виставлять в археологічному музеї Валкгоф-Кам у Неймегені.

Унікальність відкриття в тому, що зазвичай римські будівлі зносили чи використовували їхній матеріал для зведення інших споруд. Але в Гервен-Гемелінгу стародавні храми не чіпали.
Коротке посилання на цю сторінку:

Руїни давньоримських храмів виявили в НідерландахУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимУ Дубаї корали вирощують по-новомуЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: