27.03.2024
Телеканал NTD

У США збудували безпілотний трактор

У США збудували безпілотний трактор

На поля невдовзі виїдуть безпілотні трактори, які звільнять руки фермерів для інших справ. Машину збудувала американська..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На поля невдовзі виїдуть безпілотні трактори, які звільнять руки фермерів для інших справ. Машину збудувала американська компанія, яка є одним із найбільших у світі виробників сільгосптехніки.

Трактор оснащено 12 стереокамерами, системою навігації GPS і штучною нейронною мережею. Додаткове обладнання — чизельний плуг.

Запустити роботу має людина. Фермер визначає межі поля, вносить дані в застосунок, вмикає трактор, і той починає орати. За роботою можна стежити через смартфон чи планшет. Повного бака вистачає на вісім годин.

Виробник уважає, що безпілотний трактор допоможе вирощувати більше зерна, а ще розв’язати проблему браку робочої сили.

[Джуліан Санчес, працівник компанії-розробника]:
«Фермери намагаються виростити стільки, щоб нагодувати весь світ, населення, яке зростає. І вони хочуть знайти для цього максимально ефективний спосіб».

Автономні трактори надійдуть у продаж восени. Ціна — пів мільйона доларів. Також техніку можна буде взяти в оренду.

[Рон Гек, фермер з Айови]:
«Якщо вдасться ефективно заощадити на необхідних ресурсах, обладнанні й пальному, то ми матимемо зиск. Але ця технологія, на жаль, дуже дорога».

Також постає питання підтримки роботи програмного забезпечення та його оновлення. Чи стягуватиме компанія за це додаткову плату, поки не відомо.

Фермерів хвилює й те, що дані про розташування їхніх полів можуть опинитися в конкурентів. Проте керівництво компанії стверджує, що ця інформація до третіх осіб не потрапить.

У майбутньому виробник планує випускати трактори, які зможуть самостійно сіяти зернові культури й виконувати іншу польову роботу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США збудували безпілотний тракторВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: