20.08.2024
Телеканал NTD

Роботи в метро й штучний інтелект для сліпих: технологічна виставка в Парижі

Роботи в метро й штучний інтелект для сліпих: технологічна виставка в Парижі

У робота-собаки відомої технологічної компанії з'явилися нові обов'язки: гуляти підземкою французької столиці. Завдяки своїм ногам машина..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У робота-собаки відомої технологічної компанії з’явилися нові обов’язки: гуляти підземкою французької столиці. Завдяки своїм ногам машина може пересуватися нерівною місцевістю. А з його камерами можна віддалено перевіряти стан кабелів і цілісність платформ.

[Коме Бербен, працівник компанії ― оператора паризького транспорту]:
«Наприклад, під платформи й на деякі шляхи важко відправити людей. Тепер ми можемо розвантажити наших працівників. Зазвичай їм доводилося пробиратися у вузькі місця з низькою стелею».

Робот ходить без заряджання коло 90 хвилин. Йому на голову можна встановити який завгодно датчик. Наприклад, тепловізор.

Цю та інші технології показали на щорічній профільній виставці в Парижі.

Один зі стартапів пропонує пристрій, що допомагає слабозорим і сліпим. Завдяки камерам і датчикам він попереджає користувачів про перешкоди. Видає об’ємний звук.

[Маель Фаб’єн, працівник компанії ― розробника пристрою для сліпих]:
«Ми обладнали його штучним інтелектом, завдяки чому пристрій бачить перешкоди, такі як люди, автомобілі й мотоцикли. Він прогнозує ризик зіткнення з усіма цими елементами, щоб виділити важливу інформацію».

Ще один тренд виставки — чиста енергія, зокрема електромобілі. Ця французька компанія виготовляє електродвигуни для автомобілів внутрішнього згоряння.

Її працівники стверджують, що можуть перетворити звичайну машину на електромобіль менш ніж за чотири години.

[Амерік Лібо, засновник компанії ― виробника електродвигунів]:
«Це авто має 100 кілометрів запасу ходу. І цього вистачає для щоденного використання».

Набори для перероблення авто планують продавати приблизно за 7–8 тисяч доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Роботи в метро й штучний інтелект для сліпих: технологічна виставка в Парижі«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думали

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: