25.10.2024
Телеканал NTD

Директор ФБР: основні загрози кібербезпеці США надходять із Китаю

Директор ФБР: основні загрози кібербезпеці США надходять із Китаю

Нинішні масштаби загрози кібербезпеці США, яку створює Пекін, нечувані. Про це заявив директор ФБР Крістофер Рей...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Нинішні масштаби загрози кібербезпеці США, яку створює Пекін, нечувані.

Про це заявив директор ФБР Крістофер Рей. Китайська влада націлилася на всі сектори американської економіки одночасно.

[Крістофер Рей, директор ФБР США]:
«Їхня хакерська програма більша за ті, що мають усі інші великі країни разом узяті. Вони вкрали більше особистих та корпоративних даних американців, ніж усі країни загалом. І вони не проявляють жодних ознак готовності стримати свої амбіції та агресію».

Рей каже, що китайська економіка надає інструменти для такого кіберкрадійства. Він наводить приклад американських компаній, які працювали в Китаї у 2020 році. Відповідно до китайського законодавства вони мали використовувати певне податкове програмне забезпечення. Через нього китайська влада дістала доступ до даних цих компаній.

[Крістофер Рей, директор ФБР США]:

«Низка американських компаній виявила, що таким чином у їхніх мережах почало діяти шкідливе програмне забезпечення».

Рей зазначив, що у 2021 році «Майкрософт» та інші компанії, які працюють у галузі кібербезпеки, повідомили, що китайські хакери зламали в США понад 10 тисяч внутрішніх мереж.

[Крістофер Рей, директор ФБР США]:
«І це лише один приклад того, як китайський уряд досягає своєї мети — бреше та, вдаючись до обману, торує свій шлях до глобального панування в технологічних секторах».

Рей сказав, що Китай наймає хакерів і надає їм державні ресурси для нападів на Сполучені Штати Америки, як це робить Іран та Росія.

Наразі ФБР проводить низку протишпигунських розслідувань щодо атак хакерів Китаю. І кожні 12 годин порушує нові справи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Директор ФБР: основні загрози кібербезпеці США надходять із КитаюІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»У Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліСвітові ціни на какао б’ють рекордиБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: