28.01.2024
Телеканал NTD

Найбільші в Європі останки ящера знайшли в Англії

Найбільші в Європі останки ящера знайшли в Англії

Останки м'ясоїдного хижака знайшли на острові Вайт в Англії. Це був дуже великий динозавр. Таких великих..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Останки м’ясоїдного хижака знайшли на острові Вайт в Англії. Це був дуже великий динозавр. Таких великих у Європі ще не знаходили.

[Кріс Баркер, аспірант Університету Саутгемптона]:
«Великі тероподи, як правило, траплялися рідко. Що більшими вони ставали, тим менше вписувалися в ту чи іншу екосистему. Тому кістки такої великої істоти — дивовижна знахідка».

Цього ящера вважають двоюрідним братом найбільшого хижака тієї епохи — тиранозавра рекса.

[Ніл Гостлінг, палеонтолог]:
«Це дуже великий динозавр-теропод, м’ясоїдний хижак. Можливо, це найбільший наземний хижак зі знайдених у Європі. Він із роду спінозаврів. Це був великий двоногий м’ясоїдний динозавр із тієї ж групи, що тиранозавр рекс і велоцираптор».

Цей динозавр жив коло 125 мільйонів років тому в крейдовий період. Знайшли кістки його спини, стегон і хвоста. Науковці вважають, що завдовжки він був понад десять метрів. Їв переважно водну здобич.

[Ніл Гостлінг, палеонтолог]:
«У тиранозавра чи велоцираптора череп був квадратним. А в цього більш витягнутий із довгими ще тоншими щелепами. Зуби циліндричної форми — дуже схожі на крокодилячі. Такі бувають у тварин, які їдять рибу».

Водночас дослідники вважають, що знайдений ящір не належить до представників жодного раніше описаного виду. Поки що його назвали спінозавром Білої Скелі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільші в Європі останки ящера знайшли в АнгліїУ Дубаї корали вирощують по-новомуНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіНові протези дають змогу відчувати температуру предметівНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїНа Марсі виявили величезні поклади підземного льоду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: