Худобу годують рідиною, що залишається в казані після перегнання рому. Тут її називають «дандер». Вона безалкогольна, і корови її люблять.
[Рей Дивір, фермер]:
«Дандер безперечно змушує корів повертатися додому. Вони хочуть назад, щоб його попити».
І такий продукт значно збільшив виробництво молока.
[Рей Дивір, фермер]:
«З кожних чотирьох літрів виходить літр молока. Водночас він дешевший, ніж зерно, інші відходи чи корми, які дають коровам».
Відходи фермер бере неподалік на заводі, який виготовляє спиртні напої, зокрема ром.
[Мет Гобсон, співвласник винокурні]:
«Ми замкнули цикл, і це неймовірно. Чудово розуміти, що наші відходи використовують повторно».
А продукцію лікеро-горілчаний завод закуповує в місцевих постачальників. Наприклад, у Гордона, який вирощує ананаси. Його родина фермерує ось уже 84 роки. Їхня ділянка — одна з найбільших у регіоні.
Коротке посилання на цю сторінку: