27.06.2024
Телеканал NTD

Відходи лікеро-горілчаного заводу допомагають збільшити надої

Відходи лікеро-горілчаного заводу допомагають збільшити надої

На цій ділянці площею 100 гектарів в Австралії працює вже третє покоління фермерів. І хоча технології..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На цій ділянці площею 100 гектарів в Австралії працює вже третє покоління фермерів. І хоча технології постійно вдосконалюються, ці виробники вигадали доступний і недорогий спосіб збільшити виробництво, не вдаючись до інновацій.

Худобу годують рідиною, що залишається в казані після перегнання рому. Тут її називають «дандер». Вона безалкогольна, і корови її люблять.

[Рей Дивір, фермер]:
«Дандер безперечно змушує корів повертатися додому. Вони хочуть назад, щоб його попити».

І такий продукт значно збільшив виробництво молока.

[Рей Дивір, фермер]:

«З кожних чотирьох літрів виходить літр молока. Водночас він дешевший, ніж зерно, інші відходи чи корми, які дають коровам».

Відходи фермер бере неподалік на заводі, який виготовляє спиртні напої, зокрема ром.

[Мет Гобсон, співвласник винокурні]:
«Ми замкнули цикл, і це неймовірно. Чудово розуміти, що наші відходи використовують повторно».

А продукцію лікеро-горілчаний завод закуповує в місцевих постачальників. Наприклад, у Гордона, який вирощує ананаси. Його родина фермерує ось уже 84 роки. Їхня ділянка — одна з найбільших у регіоні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Відходи лікеро-горілчаного заводу допомагають збільшити надоїЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: