28.09.2024
Телеканал NTD

В Австралії кафе наймає людей з інвалідністю задля їхнього майбунього

В Австралії кафе наймає людей з інвалідністю задля їхнього майбунього

Плита, дзвін посуду й запах їжі. Джек Олд має інвалідність, але тут він у своїй стихії...

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Плита, дзвін посуду й запах їжі. Джек Олд має інвалідність, але тут він у своїй стихії. Юнак недавно закінчивш колу, і це кафе в австралійському Дарвіні — перше його місце роботи.

[Джек Олд, працівник кафе]:
«Це як творчість. Мені до вподоби обслуговувати клієнтів, до вподоби їхні щасливі лиця. Приємно дивитися, як вони їдять».

До цього кафе Джек потрапив невипадково. Тут людям з інвалідністю допомагають здобути фах. Так вони можуть знайти постійну роботу. Зазвичай, сюди приходять випускники шкіл.

[Енні Райлі, директор благодійної організації]:
«Цим людям недостатньо лише такого середовища, де є тільки спілкування й розважальні заходи. Вони хочуть вчитися далі, розкрити свій потенціал і потім мати роботу».

Завдяки проєкту нову професію опанували вже шість осіб. Спочатку програма була експериментальною. Нині її розширюють. Це означає, що ще більше людей з інвалідністю зможуть пройти навчання й знайти роботу.

Кафе розташоване на території благодійної організації, яка допомагає людям з інвалідністю, з психічними розладами або ж похилого віку.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії кафе наймає людей з інвалідністю задля їхнього майбуньогоЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протесту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: