20.06.2024
Телеканал NTD

Південнокорейці не знімають масок, навіть коли вимогу їх носити скасували

Південнокорейці не знімають масок, навіть коли вимогу їх носити скасували

У Південній Кореї вже не треба носити маску. Влада скасовує останні обмеження, бо випадків захворювання дедалі..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У Південній Кореї вже не треба носити маску. Влада скасовує останні обмеження, бо випадків захворювання дедалі менше.

Утім, не всі поспішають відмовитися від цього захисного засобу. Дехто каже, що поки знімати його в громадських місцях не буде.

[житель Сеула]:
«Дуже сумую за днями, що були до пандемії, коли ми жили без масок. Але я і далі її носитиму, щоб не заразитися».

[житель Сеула]:

«Я намагався не надягати маску, коли виходив із дому, але 70–80 % людей у центрі міста досі їх носять. Тримати дистанцію два метри важко, і мені треба знову одягати маску в закритих приміщеннях. Тож, гадаю, повністю відмовлятися від маски ще зарано».

А комусь без маски, навпаки, подобається.

[жителька Сеула]:
«Я вже давно бігаю в цьому парку, але зараз я вперше гуляю без маски. Так приємно. І погода також дуже добра».

Масове тестування в країні проводять уже давно. 1 травня виявили більше ніж 20 тисяч нових випадків захворювання. Тоді, як на піку чергової хвилі в березні добова кількість перевищувала 620 тисяч випадків.

Слід зазначити, що зараз у світі поширюється заразніший штам омікрон. Він передається значно швидше, ніж попередні варіанти коронавірусу. Водночас він значно рідше спричиняє важкі випадки захворювання. Багато хто переносить хворобу безсимптомно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Південнокорейці не знімають масок, навіть коли вимогу їх носити скасувалиСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЯку країну визнали найщасливішоюМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: