23.02.2024
Телеканал NTD

ВООЗ: смертей від COVID у світі може бути втричі більше

ВООЗ: смертей від COVID у світі може бути втричі більше

Пандемія COVID забрала набагато більше життів, ніж показує офіційна статистика. Такого висновку дійшла Всесвітня організація охорони..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Пандемія COVID забрала набагато більше життів, ніж показує офіційна статистика. Такого висновку дійшла Всесвітня організація охорони здоров’я у своєму новому звіті.

У документі йдеться, що померлих утричі більше, ніж показують дані. За офіційною статистикою загиблих коло 5,4 мільйона. Проте насправді за два роки пандемії було майже 15 мільйонів смертей, безпосередньо чи опосередковано пов’язаних із COVID.

Однією з причин такої невідповідності є невраховані смерті в країнах без належної звітності. За даними ВООЗ, навіть до пандемії коло шести з десяти смертей у світі було не зареєстровано.

У звіті йдеться про те, що майже половина смертей, які досі не враховувалися, сталися в Індії. Тобто внаслідок пандемії там могло померти 4,7 мільйона осіб. Водночас офіційна статистика показує 500 тисяч смертей.

Група міжнародних експертів ВООЗ працювала над звітом упродовж попередніх кількох місяців. Автори кажуть, що нова кількість також містить смерті, непрямо пов’язані з COVID-19. Приміром, тих, хто не міг дістати доступ до медичної допомоги з інших причин, коли системи були перевантажені.

ВООЗ називає дані «тверезливими». Вона також каже, що треба інвестувати у стійкіші системи охорони здоров’я, які зможуть надавати послуги під час кризи.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ: смертей від COVID у світі може бути втричі більшеРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: