26.03.2024
Телеканал NTD

ЄС планує відмовитися від двох третин російського газу до кінця року

ЄС планує відмовитися від двох третин російського газу до кінця року

Єврокомісія готує план заміни до кінця цього року двох третіх обсягу поставок російського газу. Обіцяє надати..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Єврокомісія готує план заміни до кінця цього року двох третіх обсягу поставок російського газу. Обіцяє надати його вже у травні.

Голова комітету з енергетичної політики Європарламенту Кадрі Сімсон звернулася з трибуни до всіх основних постачальників газу. Вона закликала допомогти замінити російський газ альтернативами.

Також Єврокомісія планує замінити газ на відновлювані джерела енергії та почати економити, де це можливо.

[Кадрі Сімсон, голова комітету з енергетичної політики]:

«Ми зв’язалися з усіма основними постачальниками, намітили доступні обсяги й до кінця року третину зможемо замінити».

За словами Сімсон, ЄС також готується надати державам-членам шостий пакет санкцій щодо Росії. Його розглянуть найближчими днями.

[Кадрі Сімсон, голова комітету з енергетичної політики]:
«Уже після першого пакету санкцій ми націлилися на енергетичний сектор Росії. Ми дали зрозуміти, що вони не мають доступу до нового технологічного обладнання, тому вони не можуть модернізувати свій енергетичний сектор».

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель написав у твіттері, що нові санкції будуть спрямовані проти нафтової промисловості Москви, більшої кількості російських банків та тих, хто несе відповідальність за дезінформацію.

Водночас не всі країни блоку підтримують ембарго на російську нафту. На неї припадає 26 % усього імпорту цього енергоносія до ЄС.

Відколи почалося воєнне вторгнення Росії до України європейські країни заплатили Росії за газ та нафту понад 47 мільярдів євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС планує відмовитися від двох третин російського газу до кінця рокуВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяЧим пригощатимуть гостей «Оскара»ООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: