20.09.2024
Телеканал NTD

Робот-слиз зможе проникати у важкодоступні ділянки тіла

Робот-слиз зможе проникати у важкодоступні ділянки тіла

Цю субстанцію називають «м'яким роботом». Науковці Китайського університету Гонконгу сподіваються, що колись він зможе проникати всередину..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Цю субстанцію називають «м’яким роботом». Науковці Китайського університету Гонконгу сподіваються, що колись він зможе проникати всередину людського тіла й керуватися магнітним полем. Але поки що ця слизова речовина для людей токсична.

Ідея виникла після перегляду відео в інтернеті.

[Лі Чжан, розробник]:
«Студент побачив у мережі ролики, де діти граються зі слаймом, який можна купити на якому завгодно ринку. Потім ми подумали, що якщо додати до слайма якийсь магнітний матеріал, то ним можна буде керувати дистанційно».

М’якого робота виготовили з магнітних частинок і ще кількох компонентів, серед яких і той, з якого роблять дитячі слайми.

Тепер науковці думають, як зробити захисну оболонку, щоб робот-слиз був безпечним для людей.

[Лі Чжан, розробник]:
«Ми думаємо про те, щоб використовувати його всередині тіла годинами. Ви його проковтнете, і він виконуватиме якусь роботу, виконуватиме якісь завдання. Наприклад, може схопити батарейку чи якийсь гострий предмет у тонкій кишці, а потім витягти це з тіла».

Робот розтягується більш ніж у сім разів від своєї початкової довжини. Але керувати ним віддалено поки що не можна. Тепер дослідники думають, як оснастити його штучним інтелектом, щоб він на місці міг сам ухвалювати рішення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Робот-слиз зможе проникати у важкодоступні ділянки тілаЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуНирки — у центрі нової кризи в НепаліЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЯку країну визнали найщасливішоюЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: