19.12.2024
Телеканал NTD

Учені перевіряють тварин на віруси, щоб запобігти новим пандеміям

Учені перевіряють тварин на віруси, щоб запобігти новим пандеміям

Цей олень потрапив у спеціальну пастку, що за кілька кілометрів від канадського кордону в американській Міннесоті...

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Цей олень потрапив у спеціальну пастку, що за кілька кілометрів від канадського кордону в американській Міннесоті. Від нього треба лише кілька крапель крові.

Учені почали брати проби в оленів, лосів, ведмедів та вовків. Їхня мета — дізнатися, які ще віруси тварин можуть у майбутньому мутувати та передатися людям, як це, імовірно, зробив COVID-19.

[Сет Мур, дослідник]:
«Для цього дослідження ми ловимо диких тварин майже цілий рік. Ми ловимо ведмедів навесні, восени та взимку, оленів та лосів — узимку, а вовків – улітку та восени».

Пандемія коронавірусу показала, як тісно пов’язане здоров’я тварин і людей.

І хоч походження COVID-19 поки точно не підтвердили, багато науковців упевнені, що вірус передався людям від кажанів. Це могло статися безпосередньо або через інший вид, який продавали на ринку в китайському Ухані.

Тепер вірус, що вже мутував, знаходять у багатьох тварин. Так, його виявили щонайменше у 24 штатах США.

У канадському Онтаріо місцевий житель заразився COVID-19 від оленя.

[Метью Аліота, біомедик]:
«Ми вдираємося в середовище проживання тварин, як ніколи раніше в історії. Наша взаємодія з видами диких тварин, зокрема з тими, з якими ми раніше регулярно не контактували, збільшується».

Усі проби привозять до цієї лабораторії при Університеті Міннесоти. Тут кажуть, що можливість передання від тварин якогось нового раніше невідомого вірусу дуже висока.

Учені побоюються, що нові штами COVID-19, якими заражаються тварини, можуть мутувати ще більше, і як наслідок, люди отримають новий стійкий до розроблених вакцин вірус.
Коротке посилання на цю сторінку:

Учені перевіряють тварин на віруси, щоб запобігти новим пандеміямВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїНа Марсі виявили величезні поклади підземного льодуУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: