26.11.2024
Телеканал NTD

Помпеї охоронятиме робопес

Помпеї охоронятиме робопес

Це робопес Spot — новий охоронець давніх Помпеїв. Він патрулюватиме вулиці ночами. Його завдання — виявляти..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Це робопес Spot — новий охоронець давніх Помпеїв. Він патрулюватиме вулиці ночами. Його завдання — виявляти місця, де руйнуються будинки чи тунелі. А ще роботизований собака захищатиме місто від викрадачів реліквій.

Чотирилапого робота обладнано п’ятьма стерео камерами, які забезпечують круговий огляд. Spot дуже маневровий, здатний виносити удари й витримує температуру від мінус 20 до плюс 45 градусів Цельсія.

Робопсом можна керувати через комп’ютер дистанційно або запрограмувати на автономну роботу.

Собака також матиме підтримку з повітря. Це літальний лазерний сканер. Його оснащено камерами, радаром, лідаром та системою супутникової навігації, яка допомагає оптимізувати траєкторію польоту.

Дрон скануватиме дахи й фасади будівель, а також інші важкодоступні елементи зовнішніх конструкцій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Помпеї охоронятиме робопесБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopНовинки мобільних технологій показали на Mobile World Congress

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: