24.05.2024
Телеканал NTD

Унікальну колекцію робіт Рафаеля зібрали в одному музеї

Унікальну колекцію робіт Рафаеля зібрали в одному музеї

Хто вона — це й досі загадка. Але цей портрет став одним із головних експонатів нової..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Хто вона — це й досі загадка. Але цей портрет став одним із головних експонатів нової виставки в Лондоні. Експозицію назвали «Рафаель», як ім’я знаменитого автора.

Тут виставлено понад 90 робіт, що розкривають життя й кар’єру італійського майстра.

Рафаель народився 1483 року в італійському регіоні Марке. Прожив лише 37 років. Але завдяки плідній праці він став одним із найвизначніших майстрів епохи Відродження.

Рафаель був більше ніж художником. І ця виставка розкриває інші сторони його творчого життя.

[Матіас Вівель, куратор виставки]:
«Це був не лише живопис та рисунок, а й архітектура, археологія, теорія мистецтва, дизайн гобеленів, гравірування, декоративно-ужиткове мистецтво та скульптура».

Спочатку це була маленька картина. Потім Рафаель перетворив її на монументальний гобелен, що висів у кімнаті, яку використовував Папа Римський перед церемоніями.

А цей рисунок показує архітектурний талант майстра. Це фасад будинку, який він спроєктував для свого друга Джованні Баттісти дель Аквіли.

Виставка мала відкритися у 2020 році до 500-річчя від дня смерті Рафаеля. Але через пандемію довелося відкласти.

У колекції лондонської Національної галереї — дев’ять робіт Рафаеля. Решту позичили в інших престижних музеїв світу: від паризького Лувру до вашингтонської Національної галереї мистецтва. Картини подолали тисячі миль, щоби тут опинитися.

Саме це рідкісне зібрання робіт Рафаеля робить експозицію такою незвичайною.

Виставка працюватиме до кінця липня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Унікальну колекцію робіт Рафаеля зібрали в одному музеїСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Уперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-Йорку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: