18.06.2024
Телеканал NTD

Honda побудувала аеродинамічний тунель для тестування автомобілів

Honda побудувала аеродинамічний тунель для тестування автомобілів

Це інноваційний аеродинамічний тунель вартістю 124 мільйони доларів. Його збудувала в американському штаті Огайо компанія Honda...

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Це інноваційний аеродинамічний тунель вартістю 124 мільйони доларів. Його збудувала в американському штаті Огайо компанія Honda. Тут можна тестувати аеродинаміку й аероакустику автомобілів.

Тунель обладнано вентилятором діаметром вісім метрів. Він має 12 лопатей із вуглецевого волокна, а також електродвигун потужністю 6700 кінських сил. Швидкість вітру, що генерує вентилятор, сягає 300 кілометрів за годину.

Тунель також оснащено спеціальними стрічками для моделювання руху дорогою чи перегоновим треком. Крім того, тут є суперчутливі датчики для вимірювання притискної сили й система з 500 мікрофонів для тестування аероакустики.

[Майк Унгер, керівник лабораторії]:
«Цей об’єкт у тандемі з нашим масштабним аеродинамічним тунелем дав інженерам усі найліпші інструменти для перевіряння деталей автомобіля. Це допоможе нам покращити машини настільки, наскільки це можливо».

Випробування аероакустики допоможуть розробити тихіші авто.

[Майк Унгер, керівник лабораторії]:
«Коли ми перейдемо на електричні автомобілі, не буде шуму двигуна й вихлопів. Тому шум вітру стане помітнішим, і нам треба приділити цьому більше уваги, ніж будь-коли раніше».

Нова лабораторія дасть японському виробнику змогу більше не орендувати такі тунелі в інших компаній. Поки що тут тестують автомобілі Honda й Acura. Потім здаватимуть приміщення для випробувань автомобілів й інших брендів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Honda побудувала аеродинамічний тунель для тестування автомобілівЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиНовинки мобільних технологій показали на Mobile World Congress

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: