27.05.2024
Телеканал NTD

Чилійські вчені присвятять десять років дослідженню Субантарктики

Чилійські вчені присвятять десять років дослідженню Субантарктики

Маловивчені субантарктичні води стали новою метою чилійських дослідників. Вони готуються до подорожі холодними морями Південної півкулі...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Маловивчені субантарктичні води стали новою метою чилійських дослідників. Вони готуються до подорожі холодними морями Південної півкулі. Наукову місію їм допоможе проводити спеціальна лабораторія.

[Рікардо Х’єсеке, морський біолог]:
«Обладнання допоможе отримати загальну картину того, як розвивається життя у протоках та фіордах. Нам дуже цікаво, як впливає на екосистеми танення льодовиків».

Лабораторію обладнано безліччю датчиків. Вони вимірюють температуру води, концентрацію солі, кислотність, кількість вуглецю, нафти та багато чого іншого.

[Рікардо Х’єсеке, морський біолог]:
«Торік ми розробили обладнання для вимірювання рівня токсинів. Тому на нашому поромі встановлено перший у світі прототип, який вимірює рівень токсинів у мікроводоростях».

На думку вчених, якщо знайти спосіб очищення мікроводоростей від токсинів, це оздоровить всю екосистему субантарктичних вод.

Пором здійснюватиме три рейси на місяць одним і тим самим маршрутом, завдовжки 550 кілометрів. Дослідження триватиме принаймні десять років. За цей час учені хочуть зрозуміти, як зміна клімату впливає на Субантарктичний пояс.

Увесь цей пояс океанічний. Тут є багато невеликих островів. У цих водах багато риби, крилю та планктону. Також тут мешкають кити, а біля островів живуть тюлені та пінгвіни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чилійські вчені присвятять десять років дослідженню СубантарктикиБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуУ Дубаї корали вирощують по-новому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: