27.02.2024
Телеканал NTD

Повітряні кулі збиратимуть CO₂

Повітряні кулі збиратимуть CO₂

Цю повітряну кулю запускають не для розваги. Її завдання — збирати CO₂. Ізраїльський стартап розробляє незвичайний..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Цю повітряну кулю запускають не для розваги. Її завдання — збирати CO₂. Ізраїльський стартап розробляє незвичайний спосіб, як зменшити обсяг вуглекислого газу в атмосфері. Його збиратимуть на великій висоті, де він практично затвердів.

[Надав Мансдорф, директор компанії-розробника]:
«Виловлювати газ дуже легко, коли мінусова температура. Пам’ятаєте, як зимовим ранком на листі утворюється шар тонкого льоду. Те саме і з вуглецем. Він замерзає за мінус 80 градусів. І єдине місце, де ми можемо знайти вуглець за температури, близької до цієї, розташоване за 15 кілометрів над головою».

До повітряних куль кріплять спеціальний ящик, у який збиратимуть CO₂. Потім газ доставлятимуть на Землю для перероблення та використання в промисловості.

[Надав Мансдорф, директор компанії-розробника]:
«Ящик підіймається разом із повітряною кулею. Крізь нього проходить повітря. Це такий собі морозильник, який виловлює лише вуглець, бо він замерзає за цієї температури. Газ заповнює скриню».

Поки що випробування цієї системи були не дуже масштабні. За найближчі два роки компанія зробить свої кулі більшими. Очікується, що кожна з них виловлюватиме до тонни вуглецю.

Водночас одна така установки коштуватиме менше як 100 доларів. Це набагато дешевше, ніж схожі пристрої для збирання вуглецю, які вже використовують.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повітряні кулі збиратимуть CO₂Робот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центрі«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів Чилі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: