26.04.2024
Телеканал NTD

Кімнату для гладіаторів знайшли під час розкопок амфітеатру в Англії

Кімнату для гладіаторів знайшли під час розкопок амфітеатру в Англії

Захопливе відкриття зробили англійські археологи. Вони ведуть розкопки римського амфітеатру в графстві Кент. Дослідники знайшли приміщення,..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Захопливе відкриття зробили англійські археологи. Вони ведуть розкопки римського амфітеатру в графстві Кент. Дослідники знайшли приміщення, у якому перед боєм тримали гладіаторів та звірів. Також воно служило камерою для злочинців, засуджених до страти.

[Тоні Вілмотт, археолог]:
«Тварин, гладіаторів чи злочинців, які чекали на страту, кидали в камери. Потім їх випускали на арену, де ті зустрічали свою долю».

Амфітеатр збудували майже 2000 років тому під час римського панування в Британії. Він уміщав 5000 глядачів. Його залишки лежать поряд із фортом Річборо. Розкопки почалися в середині ХІХ століття.

Окрім камери гладіаторів, археологи виявили сліди розпису на стінах.

[Пол Паттісон, історик]:

«Побачивши її, ми буквально стрибали від радості. Для нас — істориків та археологів — дуже важливо знайти щось таке дивовижне».

Наразі археологи знімають зі стін тиньк, під яким приховано картини.

[Джинджер Бойд, археолог]:
«Це вапнякова стіна, укрита грубим розчином. Далі йде тонкий шар жовтої фарби».

Розписані стіни арени роблять цей амфітеатр найунікальнішим з усіх збудованих римлянами в Британії.

Археологи також знайшли монети та фрагменти глиняного посуду. А за межами амфітеатру виявили скелет похованого кота. Його навіть назвали Максимус — на честь головного героя фільму «Гладіатор».
Коротке посилання на цю сторінку:

Кімнату для гладіаторів знайшли під час розкопок амфітеатру в АнгліїАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластику«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійУ Дубаї корали вирощують по-новомуНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимуму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: