24.03.2024
Телеканал NTD

Японець придумав, як добувати енергію з ураганів та тайфунів

Японець придумав, як добувати енергію з ураганів та тайфунів

Ця установка може добувати енергію з тайфунів та тропічних штормів. Японський стартап створив турбіну, яка може..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Ця установка може добувати енергію з тайфунів та тропічних штормів.

Японський стартап створив турбіну, яка може працювати в суворих умовах ураганів. У такому середовищі інші вітрові установки зазвичай виходять із ладу.

Розробка може стати для Японії джерелом «зеленої» енергії.

Ацусі Сімідзу заснував цей стартап три роки тому. А поштовхом до цього стала аварія на АЕС «Фукусіма» 2011 року. Вона змусила японця задуматися, як відмовитися від атомної енергії та перейти на екологічно чисті джерела.

[Ацусі Сімідзу, розробник вітряного електрогенератора]:
«Якщо ми зможемо хоча б частково приборкати величезний обсяг енергії, яку несуть тайфуни, то їх розглядатимуть не лише як природні лиха, але і як джерело енергії».

Щороку на Японію в середньому налітає 26 тайфунів та тропічних штормів.

Метеорологи кажуть, що вони стають частішими та потужнішими. Саме тому створення вітряних електростанцій у Японії розглядають як дуже складне завдання.

Сімідзу каже, що його турбіна особлива. Вона може витримати сильні вітри та дощі, бо її лопаті не загострені, а прямокутні. Й обертаються вони навколо вертикальної осі.

[Ацусі Сімідзу, розробник вітряного електрогенератора]:
«Вертикальна вісь дає змогу не залежати від напрямку вітру. Використовуючи систему Magnus замість гребного гвинта, можна певною мірою безпечно керувати системою навіть за сильного вітру, контролювати її і одночасно виробляти електроенергію».

У серпні компанія почала тестувати на Філіппінах турбіну потужністю 10 кіловатів. У майбутньому вона планує додати до установки ще сонячні панелі, щоб енергія в цьому районі надходила безперебійно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японець придумав, як добувати енергію з ураганів та тайфунівЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівНові протези дають змогу відчувати температуру предметівАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській Патагонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: