Відколи світ охопила пандемія, імбир перетворився на їстівне золото. Тож нігерійка Каріма Імам відвела аж п’ять гектарів землі, щоб його вирощувати.
І все ж вона ледве встигає задовольняти попит. Корінь цієї рослини останніми місяцями неймовірно популярний. Багато хто вважає, що він, поряд з іншими так званими суперпродуктами, допомагає зміцнити імунітет.
Імам уже зводить новий дім із невеликою прибудовою, де можна буде зберігати й продавати свіжий імбир. Це набагато вигідніше, ніж сушити й молоти це продукт.
[Каріма Імам, фермер]:
«Якщо буде капітал, я зможу посадити більше, бо попит великий. Люди шукають імбир, а його бракує. Я хочу посадити більше. Найзначніша проблема — це капітал, а також те, що в нашому районі небезпечно».
Науковці поки відкидають припущення, що імбир захищає від вірусів. Однак вони згодні, що певну позитивну роль у здоровій дієті суперпродукти все ж мають.
Ажіотаж спричинив зростання цін. У Нігерії подорожчав місцевий імбир, бразильські ягоди асаї, індійська куркума та китайський часник.
В Абуджі, столиці Нігерії, 50-кілограмовий мішок імбиру продають приблизно за 40 доларів. Два роки тому ціна була майже втричі нижчою.
[Амінат Белло, місцева жителька]:
«Раніше я теж його їла, але небагато. Але через COVID-19 ми вдома їмо його постійно. Уранці, коли п’ємо чай, додаємо імбир. Увечері я використовую імбир, коли готую рис, боби чи варю м’ясо».
Водночас Імам каже, що під час ізоляції вона варила коктейль з імбиру, куркуми й часнику як ліки.
Коротке посилання на цю сторінку: