29.07.2024
Телеканал NTD

Суперпродукт під час пандемії: бізнес нігерійки процвітає завдяки вирощуванню імбиру

Суперпродукт під час пандемії: бізнес нігерійки процвітає завдяки вирощуванню імбиру

Відколи світ охопила пандемія, імбир перетворився на їстівне золото. Тож нігерійка Каріма Імам відвела аж п'ять..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Відколи світ охопила пандемія, імбир перетворився на їстівне золото. Тож нігерійка Каріма Імам відвела аж п’ять гектарів землі, щоб його вирощувати.

І все ж вона ледве встигає задовольняти попит. Корінь цієї рослини останніми місяцями неймовірно популярний. Багато хто вважає, що він, поряд з іншими так званими суперпродуктами, допомагає зміцнити імунітет.

Імам уже зводить новий дім із невеликою прибудовою, де можна буде зберігати й продавати свіжий імбир. Це набагато вигідніше, ніж сушити й молоти це продукт.

[Каріма Імам, фермер]:

«Якщо буде капітал, я зможу посадити більше, бо попит великий. Люди шукають імбир, а його бракує. Я хочу посадити більше. Найзначніша проблема — це капітал, а також те, що в нашому районі небезпечно».

Науковці поки відкидають припущення, що імбир захищає від вірусів. Однак вони згодні, що певну позитивну роль у здоровій дієті суперпродукти все ж мають.

Ажіотаж спричинив зростання цін. У Нігерії подорожчав місцевий імбир, бразильські ягоди асаї, індійська куркума та китайський часник.

В Абуджі, столиці Нігерії, 50-кілограмовий мішок імбиру продають приблизно за 40 доларів. Два роки тому ціна була майже втричі нижчою.

[Амінат Белло, місцева жителька]:
«Раніше я теж його їла, але небагато. Але через COVID-19 ми вдома їмо його постійно. Уранці, коли п’ємо чай, додаємо імбир. Увечері я використовую імбир, коли готую рис, боби чи варю м’ясо».

Водночас Імам каже, що під час ізоляції вона варила коктейль з імбиру, куркуми й часнику як ліки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суперпродукт під час пандемії: бізнес нігерійки процвітає завдяки вирощуванню імбируІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуСрібло в Єгипті — нове золотоКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЧому індійські фермери знову вийшли на масові протести

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: