28.06.2024
Телеканал NTD

Кількість безробітних у 2021 році може зрости до 220 мільйонів

Кількість безробітних у 2021 році може зрости до 220 мільйонів

Щонайменше 220 мільйонів осіб цього року не матимуть роботи. Такого висновку дійшла Міжнародна організація праці. Це..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Щонайменше 220 мільйонів осіб цього року не матимуть роботи. Такого висновку дійшла Міжнародна організація праці. Це набагато вище за допандемічний рівень. Так, у 2019 році безробітних було зареєстровано 187 мільйонів.

Щодо наступного року, то, як очікує Міжнародна організація праці, ситуація трохи поліпшиться. Безробітних буде коло 205 мільйонів.

Якщо зобразити це в процентному відношенні, то у 2019 році рівень безробіття становив 5,4 % населення. У цьому він підвищиться до 6,3 %, а в наступному трохи знизиться до 5,7 %.

[Гай Райдер, гендиректор Міжнародної організації праці]:

«Ми очікуємо, що ситуація щодо зайнятості буде гіршою в країнах, де низький рівень доходів. Країни з високим рівнем доходів швидше заповнять прогалини завдяки ліпшому доступу до вакцин і податково-бюджетній політиці».

Генеральний директор Міжнародної організації праці Гай Райдер каже, що від пандемії в плані працевлаштування найбільше постраждали жінки, молодь і два мільярди людей, що працюють у тіньовому секторі. Водночас стало більше працівників, яких можна визначити як бідних чи вкрай бідних.

[Гай Райдер, гендиректор Міжнародної організації праці]:
«Приблизно 31 мільйон працівників наразі класифікують як вкрай бідних, що живуть за межею бідності, яка становить долар дев’яносто центів на день. Це стандарт Організації Об’єднаних Націй. Ця криза знищила п’ять років зусиль, спрямованих на зменшення бідності серед громадян, що працюють».

Райдер також зазначив, що без стратегії відновлення, спеціально спрямованої на вразливі групи, ситуація з бідністю може стати ще гіршою, ніж була до кризи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кількість безробітних у 2021 році може зрости до 220 мільйонівСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Чому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківНереальні очікування в новорічні свята призводять до великого стресуООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиБразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в АмазоніїГромадяни Косова тепер можуть без віз їздити до країн ШенгенуДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: