20.08.2024
Телеканал NTD

Перу на першому місці у світі за рівнем смертності від COVID-19 на душу населення

Перу на першому місці у світі за рівнем смертності від COVID-19 на душу населення

Уряд Перу змінив офіційні дані про чисельність померлих від COVID-19. До цього у звітах фігурувала кількість..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Уряд Перу змінив офіційні дані про чисельність померлих від COVID-19. До цього у звітах фігурувала кількість 69 тисяч. Тепер влада повідомляє про більш ніж 180 тисяч.

Раніше експерти попереджали, що померлих від коронавірусу може бути набагато більше, ніж показано в офіційній статистиці. Облік ускладнює те, що бракує наборів для тестування на коронавірус. Тому часто медики не можуть визначити причину смерті людини.

Оновлені дані тепер узгоджуються з показником надлишкової смертності. Цей термін означає тимчасове збільшення смертності в період епідемій, погодних катаклізмів, голоду або війни.

Проаналізувати й оновити відомості про кількість смертей від коронавірусу доручили спеціальній робочій групі.

[Марушка Чокобар, представниця уряду Перу]:
«Робоча група, спираючись на офіційні методи статистики, тепер щодня отримує дані, які показують реальну картину в нашій країні».

З урахуванням оновлення тепер у Перу понад 500 смертей від COVID-19 на 100 тисяч осіб. За даними Університету Джона Гопкінса, це найвищий показник у світі. Раніше сумний рекорд належав Угорщині, де на 100 тисяч осіб припадало приблизно 300 померлих від коронавірусу.

Перу — одна з найбільш постраждалих від епідемії країн Латинської Америки.

[Годофредо Талавера, голова Медичної асоціації Перу]:
«На нашу думку, (високий рівень смертності) зумовлений тим, що система охорони здоров’я країни не має необхідних ресурсів для лікування. Держава не допомагала забезпечувати лікарні киснем і розширювати відділення інтенсивної терапії. Зараз у нас недостатньо вакцин. Основної допомоги немає».

Також Перу тепер на третьому місці в Латинській Америці за кількістю смертей від ковіду. Більше тільки в Бразилії і Мексиці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перу на першому місці у світі за рівнем смертності від COVID-19 на душу населенняВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: