29.04.2024
Телеканал NTD

Грецький острів замінить усі автомобілі на електричні

Грецький острів замінить усі автомобілі на електричні

Невеликий грецький острів Астіпалея прагне перейти на «зелену» енергію. Почали з оновлення автопарку державних служб. Там..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Невеликий грецький острів Астіпалея прагне перейти на «зелену» енергію. Почали з оновлення автопарку державних служб. Там уже заміни кілька машин із двигуном внутрішнього згоряння на електромобілі.

[Кіріакос Міцотакіс, прем’єр-міністр Греції]:
«Майбутнє можна побачити в деяких дивовижних і несподіваних місцях. Наприклад, на такому невеликому скелястому острові, що в західній частині архіпелагу Додеканес».

Першими електромобілями користуватимуться співробітники поліції, берегової охорони та аеропорту.

На острові живе більш як 1300 осіб. Загалом тут перебуває півтори тисячі звичайних авто. У межах проєкту їх планують замінити на електромобілі. Для цього місцевим жителям видаватимуть субсидії на купівлю машин з електромоторами, велосипедів та зарядних пристроїв.

Також тут з’явиться 200 електромобілів, які зможуть орендувати як остров’яни, так і туристи. Влада вже встановила 12 зарядних станцій. Скоро буде ще 16.

Також на Астіпалеї планують повністю відмовитися від викопних джерел палива і побудувати сонячні й вітряні електростанції. Пізніше експериментальний проєкт має охопити й інші регіони Греції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Грецький острів замінить усі автомобілі на електричніУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний парк2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуЯку країну визнали найщасливішоюУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераГромадяни Косова тепер можуть без віз їздити до країн ШенгенуКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуLucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»ООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: