23.09.2024
Телеканал NTD

ООН: мільйонам сирійців загрожує гуманітарна катастрофа

ООН: мільйонам сирійців загрожує гуманітарна катастрофа

Мільйонам людей на північному заході Сирії загрожуватиме катастрофа, якщо ООН не зможе постачати до регіону гуманітарну..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Мільйонам людей на північному заході Сирії загрожуватиме катастрофа, якщо ООН не зможе постачати до регіону гуманітарну допомогу. Про це заявив високий посадовець організації.

За його словами, коло трьох мільйонів сирійців, які втекли зі своїх домівок від бойових дій в інших регіонах Сирії, знайшли притулок неподалік від кордону з Туреччиною. Ці території поки не перейшли під контроль уряду Башара аль-Асада.

Водночас торік під тиском Росії та Китаю доступ із Туреччини зменшили до одного КПП. Наступного місяця гуманітарну операцію мають продовжити. Але коли це станеться, поки невідомо.

[Марк Каттс, гуманітарний координатор ООН]:

«Якщо резолюцію Ради Безпеки не продовжать, то це буде катастрофа. Ми знаємо, що люди дійсно страждатимуть. Фінансування буде меншим».

Наразі діє КПП під назвою «Баб-ель-Хава». Через нього до Сирії щомісяця в’їжджає коло 1000 вантажівок ООН. Вони доставляють харчі, медикаменти та гуманітарну допомогу.

Нещодавно посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд оголосила, що Вашингтон виділить сирійцям та спільнотам, які їх приймають, додаткові 240 мільйонів доларів.

[Лінда Томас-Грінфілд, посол США в ООН]:
«Для жителів Сирії можуть настати непрості часи, і люди вмиратимуть. Тому добре розумію, наскільки важливо, щоб кордон був відкритим, і щоб можна було рятувати життя в Сирії».

Тим часом уряд Башара аль-Асада наполягає, що допомогу треба доставляти через офіційні шляхи постачання.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: мільйонам сирійців загрожує гуманітарна катастрофаУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: