27.04.2024
Телеканал NTD

ООН: десятки тисяч біженців із ЦАР живуть у поганих умовах і голодують

ООН: десятки тисяч біженців із ЦАР живуть у поганих умовах і голодують

Біля ріки Убангі в Демократичній Республіці Конго виник стихійний табір біженців. Ці люди рятуються від бойових..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Біля ріки Убангі в Демократичній Республіці Конго виник стихійний табір біженців. Ці люди рятуються від бойових дій, які тривають у сусідній Центральноафриканській Республіці. Звідти до ДР Конго вже перебралися десятки тисяч мирних жителів.

Водночас біженці ледве виживають. Багатьом бракує їжі, питної води та засобів особистої гігієни.

[Тіан Нкава, співробітник УВКБ ООН]:
«Дуже важко пояснити, як їм вдається вижити, бо деякі живуть просто неба».

Приплив біженців до ДР Конго зріс після виборів у ЦАР, які пройшли торік у грудні та спричинили новий спалах насильства. З Центральноафриканської Республіки до сусіднього Камеруну, Чаду, Конго та ДР Конго втекло понад 120 тисяч осіб. Ще понад 160 тисяч жителів ЦАР шукають притулку в інших регіонах країни.

У ДР Конго працівники УВКБ ООН реєструють біженців, щоб визначити їхню кількість, а також щоб виявити людей з особливими потребами.

[Тіан Нкава, співробітник УВКБ ООН]:
«Ми бачимо голодних людей, дітей, які страждають від недоїдання».

Зареєструвавши, біженців перевозять углиб країни до тимчасових таборів. Там вони можуть отримувати гуманітарну допомогу.

З 2012 року в ЦАР іде громадянська війна між повстанцями та урядом. За даними ООН, майже половина країни перебуває під контролем бойовиків.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: десятки тисяч біженців із ЦАР живуть у поганих умовах і голодуютьЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Новий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиЯку країну визнали найщасливішоюЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові Філіпп

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: