29.03.2024
Телеканал NTD

Кубинці розводять голубів, щоб не почуватися замкненими під час пандемії

Кубинці розводять голубів, щоб не почуватися замкненими під час пандемії

Над будівлею в Гавані кружляють голуби. Цих птахів приручив і видресирував місцевий житель Педро Марреро. Голуби..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Над будівлею в Гавані кружляють голуби. Цих птахів приручив і видресирував місцевий житель Педро Марреро. Голуби допомагають йому забути про стрес від тривалих карантинних обмежень.

[Педро Марреро, голова клубу власників голубів]:
«Ми постійно вдома. Усе закрито. Та ми маємо, куди втекти — це дах. Ми підіймаємося на дах, де в нас є птахи, і добре проводимо час. Нам подобається ловити й дресирувати голубів».

Під час пандемії дедалі більше кубинців заводять голубів. І для багатьох це не просто розвага, а серйозне хобі. Шанувальники цих птахів об’єднуються в клуби.

[Леонісбель Сантана, власник голубів]:
«Мені подобається дивитися, як мої голуби змагаються із сусідськими, намагаючись вибороти перемогу для свого господаря. А якщо вдається зловити голуба — чи самця, чи самку — це найприємніше для власника голубів».

Недавно ухвалений на Кубі закон про захист тварин не забороняє розводити птахів. Головне — дотримуватися гігієнічних, санітарних та соціальних вимог.

[Йосбані де ла Роса, власник голубів]:
«Я просто люблю голубів. Деякі люди ставляться до них інакше. Є такі, хто бачить у них лише можливість заробити. Вони розводять їх для продажу».

На Кубі також регулярно проходять змагання голубів, і вони дедалі популярніші. У кожній провінції країни є клуб чи товариство власників голубів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кубинці розводять голубів, щоб не почуватися замкненими під час пандеміїЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Професори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Ізраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаShell продасть проблемні берегові підприємства в Нігерії2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: