06.10.2024
Телеканал NTD

Китай відправить до Вашингтона двох великих панд

Китай відправить до Вашингтона двох великих панд

У Вашингтоні знову можна буде побачити великих панд. Китай пообіцяв відправити до Національного зоопарку дві молоді..

Дата завантаження: 2024-07-06

video

У Вашингтоні знову можна буде побачити великих панд. Китай пообіцяв відправити до Національного зоопарку дві молоді особини.

Кілька місяців тому столичний зоопарк повернув Китаю трьох бамбукових ведмедів на тлі загострення напруженості у відносинах між Пекіном та Вашингтоном.

Тепер же до США прибудуть панди, яких звати Бао Лі та Цін Бао.

[Бренді Сміт, директор зоопарку]:

«Ми вітаємо повернення великих панд до столиці нашої країни, яке станеться до кінця року. Смітсонівський інститут та Китайська асоціація охорони дикої природи уклали десятирічну угоду про спільне розведення та дослідження великих панд».

Посол Китаю в США заявив, що нова угода про надання панд — так званий «дуже добрий знак» для американо-китайських відносин.

Комуністична влада КНР уже давно використовує так звану «дипломатію панд» для посилення своєї «м’якої сили». Вони десятиліттями надають бамбукових ведмедів зоопаркам різних країн, називаючи їх послами доброї волі серед тварин.

Так, ще 1972 року, в добу Холодної війни, Пекін надіслав до США двох великих панд. Це сталося після історичного візиту до Китаю президента Річарда Ніксона.

Проте Китай панд не дарує, а дає в оренду на десять років. За кожного бамбукового ведмедя платять приблизно мільйон доларів на рік. Ба більше, за договором, усі народжені в інших країнах дитинчата — власність КНР. І їх мають віддати за кілька років після народження.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китай відправить до Вашингтона двох великих пандУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоПанамський острів тоне через зміну кліматуНовий тренд у соцмережах: «Рік без покупок»Конфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруУ столиці Ємену мінікурорти створюють просто на території приватних осельНа озері у Гватемалі розростається сміттєвий «острів»Діти на півдні Бразилії вже місяць не ходять до школи через зливи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: