06.11.2024
Телеканал NTD

Аргентинські активісти влаштували протест біля державного складу з гумдопомогою

Аргентинські активісти влаштували протест біля державного складу з гумдопомогою

Протест біля складу з продовольчою допомогою влаштували в передмісті Буенос-Айреса. Тут зібралися представники громадських рухів та..

Дата завантаження: 2024-07-06

video

Протест біля складу з продовольчою допомогою влаштували в передмісті Буенос-Айреса. Тут зібралися представники громадських рухів та активісти. Вони вимагають від уряду постачати продовольство до безплатних їдалень для бідних та бездомних.

Зараз на двох державних складах лежить п’ять тонн харчів. Через це в лютому громадські організації подали позов на уряд.

[Хуан Гарбуа, адвокат та активіст]:

«Рівень крайньої бідності зріс на 15 %, дитячої бідності — на 60 %, а загальної бідності — на 50 %. (Уряд) зменшив соціальні програми забезпечення безплатних їдалень і скасував громадські їдальні для бездомних. Люди голодують. Тут на складі повно продуктів, а їх не віддають».

Суд спочатку задовольнив позов, зобов’язавши владу розподілити продукти між нужденними. Його рішення ґрунтувалося на тому, що більш ніж половина населення Аргентини живе в злиднях. Однак уряд подав апеляцію. Він заявив, що запаси потрібні на випадок надзвичайної ситуації чи катастрофи. Суд дозволив залишити гумдопомогу на складах.

Уряд припинив постачати продовольство до безплатних їдалень у грудні, коли до влади прийшов президент Хав’єр Мілей. Він обіцяв зменшити державні витрати та викорінити корупцію в системі соціального забезпечення.

Безплатними їдальнями переважно керують політичні партії чи некомерційні організації. На думку влади, ці посередники змушують бідняків брати участь в антиурядових протестах в обмін на їжу.

В Аргентині зареєстровано приблизно 45 000 безплатних їдалень. Влада почала перевіряти їхню роботу. Попередні результати показали, що майже половини безплатних їдалень, що отримували допомогу, просто не існує.

Аргентина потерпає від інфляції, рівень якої досяг майже 300 %. Ця ситуація виникла задовго до приходу до влади Мілея. Новий президент обіцяє оздоровити економіку країни. Мілей не тільки політик, а й економіст та автор багатьох книг з економіки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аргентинські активісти влаштували протест біля державного складу з гумдопомогоюПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуСім’ї раді новій програмі Байдена з набуття громадянства в СШАФіліппінці очищають пляж, обмінюючи сміття на рисЄС запроваджує мита на електромобілі з КитаюБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківЯк угорці повертаються до сільського життяАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: