27.10.2024
Телеканал NTD

Діти на півдні Бразилії вже місяць не ходять до школи через зливи

Діти на півдні Бразилії вже місяць не ходять до школи через зливи

Десятки тисяч дітей на півдні Бразилії вже місяць не ходять до школи через катастрофічні повені. Деякі..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Десятки тисяч дітей на півдні Бразилії вже місяць не ходять до школи через катастрофічні повені.

Деякі школи затоплені, деякі обладнали під тимчасові притулки для переселенців.

У штаті Ріу-Гранді-ду-Сул закрито майже п’яту частину з більш ніж 2000 державних шкіл. У них навчалося приблизно 185 000 учнів.

[Ракель Тейшейру, голова управління освіти штату]:

«Деякі діти дуже травмовані психологічно. Коли починається дощ, вони панікують».

Дощі, що почалися наприкінці квітня, призвели до рекордного розливу річок і озер у південному бразильському штаті Ріу-Гранді-ду-Сул. Унаслідок повеней загинуло щонайменше 169 людей. Понад 580 тисяч стали вимушеними переселенцями.

Ця школа, що в столиці штату — місті Порту-Алегрі, як і багато інших, частково затоплена. Поруч тече річка Гуайба, рівень води в якій досі небезпечно високий.

А це інша школа того ж міста. Тут директор сподівається, що уроки вдасться поновити вже на початку червня. Школярі дуже цього чекають.

[Софія Соуза, школярка]:

«Те, що ми зіткнулися з такою ситуацією в останній рік навчання в школі, а також утратили останні роки навчання в початковій школі через COVID-19, нас дуже засмучує».

[Марсіу Фрейтас, директор школи]:

«Немає часу страждати. Якщо зазнав невдачі, то швидко вставай. Це життя в системі освіти. У державній освіті повно проблем. Не таких великих, як ця, але проблем багато. І я сподіваюся, що ми впораємося».

Коротке посилання на цю сторінку:

Діти на півдні Бразилії вже місяць не ходять до школи через зливиЗабути про війну завдяки шахам допомагають дітям у ДР КонгоЖивуть у страху: на курорті в Чилі може впасти елітний ЖКНа польсько-білоруському кордоні загострюється ситуація через наплив мігрантівЧи допоможуть комахи розв’язати проблему голоду в ДР Конго4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у КаїріАвстралійців навчають готувати поживно та недорого, щоб зменшити витратиЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в АвстраліїЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіВодій — доставник їжі сповна відчув хвилю спеки в Греції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: