27.01.2024
Телеканал NTD

У Мексиці відкопали останки 60 мамонтів

У Мексиці відкопали останки 60 мамонтів

Неподалік від Мехіко тривають археологічні розкопки. Учені витягли кістки вже 60 мамонтів. Останки давніх тварин знайшли..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Неподалік від Мехіко тривають археологічні розкопки. Учені витягли кістки вже 60 мамонтів. Останки давніх тварин знайшли торік у жовтні під час будівництва нового аеропорту.

За місяць археологи розкопують приблизно по десять мамонтів. Також вони знаходять й інших мешканців стародавнього світу.

[Хосе де Хесус Кантораль, археолог]:
«Кожна група дослідників розкопує різні останки. Мова йде про тварин, які населяли (цей регіон) від десяти до 25 тисяч років тому. Це епоха плейстоцену. Тут жили ссавці різних видів, здебільшого мамонти».

Останки мамонтів знайдено на місці висохлого мілководного озера. Учені припускають, що важкі тварини загрузли й не змогли вибратися. Науковці сподіваються розкопати ще більше кісток.

На території Мексики й усієї Північної Америки жили мамонти Колумба, які не мали довгої густої шерсті.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мексиці відкопали останки 60 мамонтівУ Дубаї корали вирощують по-новомуПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлян«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологій«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в Японії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: